Món Esport
El substitut de Laporta es votarà el 13 de juny 
  • CA

El president del FC Barcelona, Joan Laporta, ha anunciat que les eleccions a la presidència del club se celebraran el diumenge 13 de juny del 2010. S’ha revelat així una de les grans incògnites a l’òrbita blaugrana i ha obert el procés electoral.

És l’últim diumenge que permeten els Estatuts. El tret de sortida del procés serà el dia 30 d’abril, amb la convocatòria oficial de les eleccions. La recollida de firmes començarà el 24 de maig, és a dir, quan ja haurà acabat la temporada. A partir d’aquell dia, el calendari serà el següent. Entre l’1 i el 4 de juny es proclamaran les candidatures, que podran fer campanya electoral fins a l’11 de juny. L’endemà serà de dia de reflexió i el 13 de juny es faran les votacions.

Des de Vic, on s’ha fet la Junta Directiva itinerant del Barcelona, el màxim dirigent blaugrana ha posat fi als debats i dubtes sobre el dia de celebració dels comicis, als quals Laporta no pot tornar a presentar-se.

Amb els vicepresidents Alfons Godall i Jaume Ferrer –els dos presents avui a la capital d’Osona– presentant candidatura, sembla cada vegada més improbable que Laporta aconsegueixi que de l’actual junta directiva surti una única llista. A més, un Sandro Rosell que ha viscut a l’ombra fins ara anunciarà, probablement aviat, la seva candidatura.

Altres socis ja han confirmat també la seva candidatura. El més conegut d’ells, per ser també precandidat als comicis del 2003, és el president de la Penya Mil·lenni de Sant Cugat del Vallès, Jaume Guixà, qui en la seva anterior aventura no va poder aconseguir prou firmes de suport. Agustí Benedito i Francesc Mañé són els altres precandidats a la presidència.

Normalment el club fa coincidir el dia de les eleccions amb un partit al Camp Nou, per ajudar i millorar la participació dels socis en els comicis. Tot i això, en aquesta ocasió s’ha escollit un dia posterior al tancament de la temporada. Potser per no interferir en la trajectòria esportiva dels equips, o pot ser que també hagi estat així per propiciar un acord entre Godall i Ferrer, així com la preparació d’una campanya electoral que es preveu llarga i disputada.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa