Món Esport
El PSOE i el PP tornen a limitar les seleccions catalanes
  • CA

El PSOE i el PP han votat conjuntament avui contra una iniciativa del PNB al Congrés dels Diputats que reclamava modificacions a la Llei de l’Esport per permetre que les federacions esportives no espanyoles, com la selecció catalana, puguin participar en competicions internacionals.

La proposta recordava que la Constitució no diu que l’esport sigui una matèria exclusiva de l’Estat, que les competències sobre esport són de les Comunitats Autònomes, i que la pròpia Comissió Europea permet la seva participació en esdeveniments internacionals.

Populars i socialistes han argumentat davant els nacionalistes, que donaven suport al canvi, que només la selecció espanyola pot representar l’Estat i que la proposta és contrària a la Constitució, la normativa olímpica i al “sentit comú”.

El diputat del PP Manuel Domínguez ha acusat el PNB d’intentar convertir un problema polític en una qüestió jurídica. “Si té intenció de trencar el xiclet per algun extrem no ho hauria de fer a través de l’esport”, ha dit.

Un criteri semblant al que ha expressat el diputat del PSOE Manuel Pezzi, que després d’haver recordat els èxits de la selecció “nacional” i ha recordat que tot i que “l’autonomia la tenen les comunitats autònomes, la sobirania és del poble espanyol”.

Per contra, el diputat del PNB Aitor Esteban ha ha preguntat a PSOE i PP què els fa por del fet que les seleccions esportives basques o catalanes negociïn l’entrada amb les federacions internacionals. I ha acusat l’Estat d’haver “maniobrat” i pressionat “políticament” per impedir que la Federació Catalana d’Hoquei entri a la Federació internacional.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa