El PSG suma la vuitena victòria en nou partits (1-3)

Després d’una mala primera part, completada amb un error greu d’Adrien Rabiot que ha facilitat el gol del Dijon, el PSG ha aconseguit vèncer i seguir l’estela del Mònaco a la Ligue 1 (1-3). El rival del Barça seguirà empatat a punts amb el Niça i a tres del líder, després de la victòria aconseguida aquest dissabte al Municipal Gaston Gerard de Dijon. Gens fàcil ho ha tingut l’equip d’Unai Emery, que presentava una alineació de circumstàncies degut a les baixes importants com les de Marco Verratti o Ángel Di María, ambdós lesionats, i que aportava la tercera titularitat de Julian Draxler.

L’alemany, però, no ha estat al mateix nivell ni ha tingut la mateixa fortuna que en els seus sis primers partits oficials on, en cinc titularitats, va aconseguir quatre gols i va sumar notes positives a l’equip amb grans actuacions personals. Una de les altres novetats, el portuguès Gonçalo Guedes, s’ha anotat la tercera participació amb l’equip parisenc, després de la seva incorporació en el mercat hivernal procedent del Benfica. Després de jugar tres i quinze minuts en els seus dos primers partits, el jove davanter ha disputat 20 minuts llargs a l’estadi de l’est de la república francesa.

El PSG ha tingut el control del partit durant els noranta minuts, amb possessions properes al 75% i amb un domini contundent de la pilota. Però les llargues possessions no s’han transformat en perill, ni tan sols en oportunitats clares de gol, fins ben avançada la segona part. Només un parell de rematades de Thiago Silva i Rabiot en serveis de còrner han generat problemes a la defensa del Dijon, segura i situada prop de la seva àrea per impedir la circulació dels homes del conjunt parisenc. Precisament un còrner llançat per Draxler i rematat per l’exblaugrana Motta ha acabat amb la pilota al fons de la xarxa, al minut 81, després d’una bona aturada de Reynet i del refús aprofitat pel mateix Thiago Silva gairebé a la mateixa línia. Un gol importantíssim que ha evitat patacada del campió francès i que el permetrà seguir lluitant per la lliga.

I un gol que ha desactivat la teranyina local i que ha facilitat nous atacs del conjunt d’Emery. Un minut després de l’1-2, Edinson Cavani ha signat el tercer i ha sentenciat un partit que s’havia embrutat per a un PSG necessitat de confiança. Tot i no haver demostrat una millora substancial, els parisencs sumen ja vuit victòries en els darrers nou partits i segueixen en ascensió de cara al partit de Lliga de Campions davant el Barça.