De pitet. No es pot resumir millor l’exhibició de joc que ha realitzat el Nàstic contra un Córdoba CF que ha esgarrapat un 4-4 per la inspiració del davanter Florin Andone, autor d’un ‘hat trick’, i que com a mínim serveix per allargar a dotze la ratxa d’imbatibilitat grana. Els homes de Vicente Moreno, acompanyats per 10.000 ànimes nastiqueres a les graderies, sortien amb empenta i liderats per un excels Achille Emana es plantaven amb facilitat a l’àrea visitant a través de combinacions ràpides i precises. Tot i així, el primer gerro d’aigua freda arribaria al minut cinc en un penal innocent comès per Jean-Luc que Fidel no ha desaprofitat per avançar els homes de José Luis Oltra. L’ivorià, però, lluny de capficar-se s’ha sumat a l’allau de joc grana i s’inventava un gran eslàlom individual prop del primer quart d’hora de joc que ha culminat Lobato amb un xut ajustat des de la frontal que marxava fora per ben poc.

Finalment, els de Vicente Moreno obtenien recompensa en una bona combinació entre Emana i Aníbal que el mexicà ha finalitzat amb un xut sec que ha entrat com una exhalació a la porteria de Razak. El mateix Emana tindria el 2-1 poc després en un bon llançament de falta, però Razak s’ha estirat per evitar el gol. El Nàstic dominava però mica en mica el joc s’ha anat embrutant i això ha beneficiat un Córdoba que ha anat ensenyant les urpes a través de contraatacs ràpids. Després d’un primer avís de Markovic que ha marxat alt, Florin treia petroli d’una centrada des de la banda dreta per tornar a posar per davant els andalusos. El partit embogia, ja que malgrat que Lobato restablia les taules ràpidament amb un golàs des de fora l’àrea, Florin tornava a aparèixer castigant una relliscada de Bouzón i superant Reina per baix per deixar un injust 2-3 al descans pels mèrits d’un i altre equip.

A la represa el recital del Nàstic i d’Emana ha continuat, ja que de les botes del camerunès han nascut dues centrades per Madinda i Jean-Luc que no han acabat en gol per la intervenció primer de Razak i per la poca precisió de l’ivorià amb el cap després. Pràcticament l’únic argument ofensiu cordovès, Andone, ha estat a prop de donar un altre ensurt però el pal ha evitat que situés un 2-4 que hagués deixat el partit pràcticament vist per sentència.

Veient que a l’equip li començaven a pesar les cames per l’esforç realitzat, Vicente Moreno ha donat entrada a Juan Muñiz i Palanca en dos canvis que acabarien sent providencials. Al minut 69, un còrner servit per l’asturià en direcció a la frontal de l’àrea l’ha engaltat de primeres el tarragoní per tornar a fer creure la parròquia grana en la victòria. Deu minuts després, però, Andone tornava a infligir un cop dur amb una rematada de cap que suposava el 3-4 i el tercer gol del seu compte particular. Una altra diana en contra que ha arribat des de les bandes, que avui han estat un maldecap en les poques aproximacions visitants.

El Nàstic, però, no es rendia i poc després de l’entrada de Marcos, Aníbal provocava un penal i l’expulsió de Deivid per doble groga que Emana transformava amb tota la sang freda del món. Quedaven cinc minuts i un Nou Estadi que aquest cop ha respost amb escreix a la crida de suport realitzada des del club ha empès fins al darrer segon, en què novament un córner ha estat a punt de fer esclatar l’èxtasi. Finalment, però, el marcador ja no s’ha mogut i l’empat serveix per mantenir la distància com a mínim de dos punts al final de la jornada respecte la zona d’ascens directe gràcies a la derrota del Leganés a Mallorca. La propera cita serà diumenge a les 17.00 h al camp de la SD Huesca, on fa un any es va produir l’última marea grana de Segona B i que ara potser serà una de les últimes a la Liga Adelante. Només el temps ho dirà.

FITXA TÈCNICA

Nàstic de Tarragona
Manolo Reina, Suzuki, Iago Bouzón, Pablo Marí, Mossa, Aburjania (Juan Muñiz 65′), Madinda, Jean-Luc, Emana, Lobato (Palanca 59′) i Aníbal (Marcos 84′)

Córdoba CF
Razak, Stankevicius, Héctor Rodas, Deivid, Abel, Caballero, Markovic (Luso 71′), Pedro Ríos, Fidel (Pineda 84′) Jonathan i Andone (Xisco 88′)

Targetes grogues
Pels locals Jean-Luc (5′), Aburjania (37′) i Juan Muñiz (74′) i pels visitants Héctor Rodas(8′), Caballero (68′) i Deivid (72′, 85′)