Món Esport
El jutge asseu a la banqueta Bartomeu i Rosell pel fitxatge de Neymar
  • CA

Coincidència o no, l’endemà de la classificació per a la finalíssima de Berlín, institucionalment el Barça ha rebut una pèssima notícia. El jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata ha assegut a la banqueta dels acusats al president del Barça, Josep M. Bartomeu, i al seu predecessor Sandro Rosell per un frau fiscal de més de 13 milions d’euros que presumptament haurien comès en el fitxatge de Neymar.

El titular del Jutjat Central d’Instrucció número 5 ha dictat avui l’auto d’apertura del judici oral, en el qual envia el procediment a la Secció Quarta de la Sala de lo Penal, presidida per la magistrada Ángela Murillo, perquè se celebri el judici.

La fiscalia demana que Bartomeu sigui condemnat a dos anys i tres mesos de presó i a Rosell a set i mig. Igualment, reclama que els dos mandataris i el club com a persona jurídica abonin multes i indemnitzacions per responsabilitat civil que superen els 62,6 milions d’euros.

El fiscal José Perals atribueix a Bartomeu un delicte fiscal suposadament comès el 2014 i demana per a ell una multa de 3,8 milions, mentre que acusa Rosell de dos delictes fiscals en els anys 2011 i 2013 –pel que demana dues sancions que ascendeixen a 25,1 milions- així com un delicte societari.

Al Barça com a persona jurídica li imputa els tres delictes contra la Hisenda Pública atribuïts als seus dirigents i reclama que pagui multes per valor de 22,2 milions, a raó de 4,8 milions pel que no va tributar el 2011, 13,5 el 2013 i 3,8 el 2014.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa