Món Esport
El judici contra Leo Messi per delictes fiscals ja té data
  • CA

La secció 8ª de l’Audiència de Barcelona ha assenyalat data per al judici contra Lionel Andrés Messi i Jorge Horacio Messi per tres delictes contra la Hisenda Pública. El judici se celebrarà els dies 31 de maig i 1, 2 i 3 de juny de 2016 a les 10h a la sala polivalent de l’Audiència de Barcelona. Les dates del judici podrien patir modificacions si les defenses al·leguessin alguna coincidència de calendari amb altres casos. Cal tenir en compte que la final de la Champions League serà el proper 28 de maig, només tres dies abans.

La Fiscalia va exculpar el futbolista i demanava un any i mig de presó per al seu pare, mentre que l’Advocat de l’Estat, que representa l’Agència Tributària, considerava que tots dos són “coautors” de tres delictes fiscals i demanava un any i 10 mesos de presó per a cadascú d’ells. 

Tant l’instructor com la fiscalia i l’Advocacia de l’Estat consideren que va ser el pare de Messi qui va idear l’entramat societari a l’estranger per tal de defraudar uns 4,2 milions d’euros en l’IRPF dels anys 2007, 2008 i 2009. Però el jutge i Hisenda consideren, en contra del criteri de la fiscalia, que el futbolista coneixia aquestes operacions fraudulentes.

Fa uns mesos, la fiscalia i la defensa ja van demanar l’arxivament, però l’Audiència de Barcelona afirmava que Leo Messi hauria d’haver dubtat si els ingressos d’una de les seves societats que operaven a l’estranger eren “transparents o no” per a la hisenda pública espanyola. Entre els països on radicaven les empreses que gestionaven els seus drets d’imatge, des que Messi era menor d’edat, destaquen Uruguai, Suïssa, Belice i Regne Unit.


En quant a la petició del fiscal demanant l’arxiu de la causa contra el jugador, la Sala afirmava que si bé el pare de Messi va assumir tota la responsabilitat, “no exclou necessàriament el que l’apel·lant podria haver advertit la irregularitat dels contractes que signava i de les declaracions que ometia els ingressos subjectes a tributació”. A més, afegeix la interlocutòria, si la relació entre ambdós és bona “no és regular i habitual” que el primer emprengui “conscientment” accions que puguin perjudicar el seu fill i “sense consultar-li o explicar-li” els riscos que podien implicar.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa