El Govern vol donar un impuls polític a la candidatura Pirineus-Barcelona 2030
Elsa Artadi, portaveu del govern
Elsa Artadi, portaveu del govern | Europa Press

La consellera de la Presidència, Elsa Artadi, veu en la candidatura dels Jocs d’Hivern Pirineus-Barcelona 2030 “una gran oportunitat”, motiu pel qual el Govern vol donar-li un impuls polític, un cop s’ha observat que la “feina tècnica” duta a terme fins ara corrobora la possibilitat de tirar endavant el projecte. En aquest sentit, la també portaveu de l’executiu ha dit que la projecció de l’esdeveniment ha de servir per obrir un “debat” sobre com ha de ser el Pirineu en un futur. En el marc d’una visita institucional a la Seu d’Urgell, on s’ha reunit amb l’alcalde i representants dels grups municipals, Artadi ha valorat la predisposició d’Andorra a l’hora de participar-hi afirmant que si hi ha “complementarietats” que serveixin per “unir els dos països” seran benvingudes.

 

Artadi ha explicat que la possible organització dels Jocs d’Hivern ha de servir per donar resposta a la necessitat de “descongestionar la zona metropolitana” i “donar a tothom igualtat d’oportunitats”. En aquest sentit, ha dit que l’esdeveniment ha de caracteritzar-se, entre d’altres, per la “innovació” i la “sostenibilitat”, a banda de potenciar “el rol de les dones esportistes”. La consellera de la Presidència ha destacat que la “feina tècnica” duta a terme fins ara ha servit per visualitzar on i com es podrien desenvolupar les diferents proves i que la voluntat és la de “no sobredimensionar les pistes d’esquí”, sinó aprofitar les infraestructures existents i projectades.

 

La portaveu del Govern també ha incidit en la importància d’aprofitar les noves tecnologies per millorar en aspectes com ara el de la generació de neu per tal que, ha dit, es faci amb “menys aigua i menys energia”. Sobre la predisposició d’Andorra a participar de la candidatura ha explicat que se’n continuarà parlant per veure “si hi ha complementarietats” que permetin “unir els dos països” i ha destacat que, en tot cas, la proposta ha estat molt ben rebuda.

 

Artadi, acompanyada pel secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, s’ha reunit aquest dimecres amb l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, i portaveus dels grups municipals del consistori de la capital alturgellenca. Durant la trobada, Batalla ha transmès a la consellera la importància que té el paper del Govern “en el desenvolupament del territori del Pirineu” des del punt de vista del reequilibri territorial. En aquest context, a preguntes dels periodistes, la portaveu de l’executiu ha dit que aquest 2019 es vol mirar de donar resposta al “desplegament territorial” de les institucions del Govern a l’Alt Pirineu.

 

Durant la visita institucional de la consellera de la Presidència també estava prevista una reunió amb el Grup de Dones del Món Rural, acompanyada de la coordinadora de l’Institut Català de les Dones a Lleida i l’Alt Pirineu, Carme Castelló, a més d’una trobada amb l’arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives, i la inauguració dels nous estudis de RàdioSeu, coincidint amb la commemoració del Dia Mundial de la Ràdio.Nou comentari