Món Esport
El fill de l’organitzador de la Fira d’Abril, sancionat per fer la salutació feixista
  • CA

El jugador del C.F Caldes que va fer la salutació feixista al final d’un partit de futbol, Francisco García, és fill de Francisco García Prieto, president de la Federació d’Associacions Culturals Andaluses a Catalunya (FECAC) i principal organitzador de la Fira d’Abril, qui a finals dels noranta va protagonitzar polèmiques contra la Llei de Política Lingüística i ha estat criticat per entitats com Altres Andalusos, segons publica avui La Directa.

Respecte aquest incident, ocorregut el passat 24 de març en un partit contra Sant Feliu de Codines, el Comitè de Competició de la Federació Catalana de Futbol (FCF), presidit per Andreu Subies, ha decidit suspendre només cautelarment el número 11 del C.F Caldes, a l’espera que es resolgui l’expedient obert.

Aquesta decisió de la federació també s’ha produït després que el Sant Feliu denunciés els fets, el propi club del jugador decidís expulsar-lo fins a final de temporada per considerar insuficient el “penediment i la demanda de perdó pública” de García i que els ajuntaments d’ambdós municipis reclamessin una sanció exemplar.

Aquesta és, però, una resolució força més lleugera respecte la que va rebre el jugador grec, Giorgios Katidis, que pocs dies abans va fer el mateix gest en un partit de la competició hel•lènica. En aquest cas la Federació Grega de Futbol va excloure el jugador “de per vida de totes categories” del futbol del país.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa