Món Esport
El delegat del Barça revela els secrets del vestidor blaugrana
  • CA

Carles Naval concedia ahir una entranyable entrevista al Club de la Mitjanit, el programa esportiu de Catalunya Ràdio. Fa trenta anys que Naval és el delegat del primer equip del FC Barcelona i ahir, en una llarge conversa de ´vora 90 minuts, revelava algunes de les anècdotes que ha viscut de prop. Una d’elles és ben recent, amb les Champions guanyades per Pep Guardiola, quan l’entrenador del Barça li va demanar, tant al 2009 com al 2011, dormir amb la Copa la nit després de la final. No va ser així a Berlín 2015, quan se la van endur els membres de la seguretat del club.

Naval ha desvelat alguns dels capricis del jugadors culers, com les exigències que als televisors de l’hotel siguin grans per poder jugar a la Play Station. Els càstigs i les multes als jugadors formen part també de la seva responsabilitat. Els diners que s’ingressen van a parar a ONGs, i va explicar que, per exemple, arribar un minut tard a un entrenament suposa una sanció de 200 euros. “Eusebio és el que més diners es va gastar, sempre arribava tard!” explicava Naval.

Les dificultats per viatjar al camp d’Osasuna un dia de nevada, els tres cops que va ser expulsat i l’acomiadament sobtat de Chema Corbella van ser alguns dels moments que també va repassar Naval, que mai no va celebrar el gol d’Iniesta a Stamford Bridge “perquè algú s’havia de quedar a la banqueta”. També es va mostrar nostàlgic amb èpoques pretèrites, quan la relació amb els jugadors era d’amistat, i va explicar com va anar quan Hristo Stoichkov el va trucar a les dues de la matinada perquè no li funcionava la calefacció. Naval va enviar un amic seu a arreglar-li a les 8 del matí, obligant-lo a retardar un viatge familiar a Jaén.

En aquests fragments explica algunes d’aquestes anècdotes:



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa