El City recupera l’ànima després de la desfeta a Mònaco (1-1)

El Manchester City de Pep Guardiola ha salvat un punt (1-1), i ha pogut sumar els tres, en un duel d’alt voltatge davant el Liverpool de Jürgen Klopp. Tot i les ocasions visitants i la desesperació citizen en els primers minuts de la segona part, els del Greater Manchester han aconseguit créixer en la darrera mitja hora d’enfrontament i sumar un punt important per recuperar, definitivament, la moral perduda amb la desfeta de Mònaco.

El Manchester City ha patit, sobretot en l’aspecte mental, l’eliminació de la Lliga de Campions soferta dimecres passat a Mònaco. La sotragada ha fet molt mal al conjunt de Guardiola, que no ha pogut dominar, en cap moment del partit, al seu rival. I això que el duel es disputava a l’Etihad Stadium i davant una afició que ha decidit perdonar la patacada europea i que no ha deixat d’animar el seu equip durant els noranta minuts.

En una primera part d’intermitències i poc control, el Liverpool ha trobat la manera d’incomodar el City i evitar, així, que els futbolistes de la zona de creació se sentissin amb llibertat per inventar futbol d’atac. Tot i el gran partit de David Silva, el canari s’ha topat amb una defensa ordenada i amb un mig del camp rival molt participatiu en les accions de tancament de línies. Amb només dues bones ocasions de gol, per a Silva i Fernandinho -situat al lateral dret-, el City s’ha topat una i altra vegada amb la seva pròpia ansietat.

El Liverpool ha dut el partit al seu terreny només començar la segona part. Amb contraatacs molt ràpids, els de Klopp s’han plantat a l’àrea de Caballero amb asiduïtat i, en un error de marcatge de Clichy, el lateral citizen ha atropellat Firmino i James Milner ha transformat el gol des dels onze metres. Moment complicat per al City i minuts de coma per al conjunt de Guardiola, que ha pogut encaixar el segon i definitiu en dues accions clares del mateix Firmino i de Sadio Mané.

Però els skyblue no estaven morts, tot i la falta d’encert en la construcció i els pocs atacs realitzats en els primers vint-i-cinc minuts de la segona part. En una acció aïllada, que ha servit per créixer i optar a la victòria, el Kun Agüero ha rematat des del punt de penal una bona centrada de De Bruyne. Amb l’u a u, el City s’ha bolcat sobre l’àrea del Liverpool buscant desesperadament la victòria, però ni Sterling -amb un partit descafeïnat-, ni Agüero, ni De Bruyne, que ha xutat al pal, han aconseguit el gol del triomf. Fins i tot, els reds han pogut anotar el segon en dos contraatacs molt mal finalitzats per Lallana i Firmino, amb el City situat en camp contrari.

Amb aquest empat, el Manchester City es manté en la tercera posició, amb 57 punts, a dos de la segona plaça, però ja a dotze del líder, el Chelsea. El Liverpool seguirà quart a dos punts del mateix City.