El City paga vint minuts horrorosos a Leicester (4-2)
Jamie Vardy supera Bravo, en el tercer gol del Leicester City. | EFE

Vint minuts han estat suficients perquè el Leicester City hagi golejat el Manchester City de Pep Guardiola, aquest dissabte al King Power Stadium, l’estadi local del conjunt dirigit per Claudio Ranieri. Els vigents campions de la Premier League, necessitats de punts pel seu mal inici de temporada -situats a només un punt de la zona del descens-, han aprofitat una becaina general dels futbolistes skyblue per sentenciar un duel que no ha tingut color ja des de l’inici (4-2).

En només quatre minuts, el Leicester City s’ha posat dos a zero al marcador. En una primera jugada, molt mal defensada pels avui centrals Sagna i Stones, Jamie Vardy ha superat la marca dels defensors visitants per definir amb un bon xut creuat i fer somniar el campió amb una victòria importantíssima. Era el minut dos. Sense Sterling, Touré Yaya i Nolito, tots tres asseguts a la banqueta per les rotacions dissenyades per Guardiola, el City no ha sabut reaccionar i ha encaixat el segon en un xut llunyà d’Andy King al minut quatre.

No havien passat ni cinc minuts, que el Manchester City ja tenia el partit pràcticament perdut. Els del tècnic de Santpedor, que aquest dissabte ha patit la derrota més dura a la Premier League des que entrena el conjunt citizen, han pausat el joc i s’han fet amb la possessió de la pilota per evitar les embestides locals. Però el poc encert en els últims metres i un error arbitral, en un penal no assenyalat a l’àrea del Leicester, han fet perdre la paciència els de l’oest d’Anglaterra, que s’han precipitat en atac abans de rebre el tercer, també obra de Vardy. El davanter anglès, que feia tres mesos que no marcava, ha superat Bravo després d’una magnífica deixada de Riyad Mahrez i ha sentenciat definitivament el resultat.

La segona part ha estat un monòleg del Manchester City. Alta possessió, bona circulació de pilota, obertura d’espais, paciència i precisió. Tot i això, qui ha aconseguit un nou gol ha estat el Leicester City, altra vegada del seu golejador Vardy. El davanter ha aprofitat una pífia d’Stones en l’entrega, ha tornat a driblar Bravo i, sense angle, ha posat a prova la tecnologia de gol amb un xut que ha picat el pal, ha patinat per la línia i ha acabat penetrant a la porteria just abans que Sagna la refusés. L’àrbitre, fent cas del seu rellotge, ha validat el gol.

De res han servit els dos gols del City, de Kolarov i Nolito, ja massa tard, que només han facilitat un maquillatge al marcador que ben poc importarà a Pep Guardiola. De moment, el seu equip quedarà a quatre punts de l’Arsenal i el Chelsea, primer i segon, amb els blues encara per disputar la jornada d’aquesta setmana.