Món Esport
El Barça vola avui a Londres per evitar el núvol de cendra volcànica
  • CA

El Barça ha decidit avançar 48 hores el seu viatge a Londres per evitar les incidències que el núvol de cendra, causat per un volcà a Islàndia, pugui causar a l’espai aeri britànic. La incògnita és ara saber si els afeccionats catalans podran fer el desplaçament a temps, ja que no és clar si es tancaran aeroports al Regne Unit i la majoria té els bitllets de vol comprats.

A Catalunya ja s’han cancelat vols, com el que connecta l’aeroport de Girona amb la ciutat de Glasgow. A Europa els vols anul·lats o modificats ja superen el centenar.

No hi haurà tancament continental
La Comissió Europea ha descartat que el núvol de cendra provoqui un tancament general de l’espai aeri com el de l’any passat. Així ho ha confirmat l’eurocomissari de Transports, Siim Kallas, que ha explicat que ara “el volcà és diferent, les cendres són diferents, les condicions climàtiques són diferents i, el més important, la resposta europea també ho és”. Fins ara, el núvol només ha afectat Escòcia però, segons l’última previsió de l’agència europea per la seguretat aèria, les cendres volcàniques arribaran a Irlanda avui i després es desplaçaran cap a Dinamarca i el sud d’Escandinàvia.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa