Món Esport
El Barça traça un túnel cap a les semifinals. La crònica en 5 claus
  • CA

1. Línia recta. La manera més ràpida d’arribar d’un punt a un altre és una línia recta. Sembla fàcil, però en el futbol és molt més complicat. Doncs és el que ha fet  Luis Suárez en el 0-2 i el 0-3. El primer, fent un túnel a David Luiz a la banda, en una jugada que semblava intranscendent, guanyant després la posició amb el cos a Marquinhos en l’entrada a l’àrea i rematant a gol. El segon, amb una altra sotana a David Luiz i disparant a l’escaire. Suárez, aparentment poc hàbil, ha encarrilat el xoc amb brillantor. L’eliminatòria quedava decantada. Un 9 amb tots els ets i uts.

2. Domini. El Barça, amb les novetats de Mascherano de central i Montoya de lateral, ha controlat gairebé tota la primera meitat, sense que això volgués dir una gran profunditat, però suficient perquè Neymar marqués el 0-1, xutant al pal llarg, després d’una recuperació de Busquets –fantàstic-, i una doble assistència d’Iniesta i Messi. El PSG, tancat amb dues línies de 4, ha fet el que podia i encara ha tingut sort que l’astre argentí hagi enviat una pilota al pal. La lesió de Thiago Silva, rellevat per David Luiz (un misteri que pogués jugar), encara ha agreujat més el plantejament de l’equip de Blanc.

3. Ter Stegen. A la represa, els avisos locals dels minuts finals del primer temps s’han incrementat i aleshores ha aparegut Ter Stegen amb una excel·lent aturada a una rematada de Cavani a la sortida d’un córner. Si al porter alemanys se li demanen intervencions decisives, és el que ha fet en el xut sec i tapat per diversos rivals de l’uruguaià. D’aquelles accions que poden canviar un partit. Potser ha estat el moment de més patiment blaugrana, sense la pilota i a remolc de les envestides dels francesos. Llavors Suárez ha aparegut per trencar el duel.

4. L’esperança parisenca. Una jugada desgraciada de Mathieu –relleu de Rakitic-, que ha desviat un xut de Van der Wiel i ha despistat Ter Stegen (1-3) a 14 minuts de la conclusió serveix perquè el PSG hagi fet el gol de l’honor i somni amb una èpica remuntada al Camp Nou. Res del que s’ha vist indica que pugui passar, per més que el París recuperi Ibrahimovic, Verratti i Motta per a la tornada, que es juga dimarts que ve. En tot cas, el que era una sentència per al Barça, ara és un peu i mig a semifinals. Ibra i companyia haurien de fer 3 o més gols i no encaixar-ne cap.

5. Rècord de Xavi. I enmig de tot això, Xavi ha tornat a fer història. Ha disputat el seu partit número 169 en competicions europees amb el Barça, superant les 168 del milanista Maldini i convertint-se en el jugador amb més presències continentals. Als seus 35 anys, el migcampista vallesà ha substituït Iniesta –amb un fort cop a l’esquena- i ha engrandit encara més la seva llegenda. La seva regularitat i constància durant més de 17 anys al primer equip l’han fet arribar a xifres que seran molt difícils de superar. El llaç rodó per a una nit feliç -a més, el primer triomf a París- per al Barça de Luis Enrique.

Fitxa tècnica:

PSG:
Sirigu; Van der Wiel, Thiago Silva (David Luiz, 21′), Marquinhos, Maxwell; Rabiot (Lucas Moura, 66′), Cabaye, Matuidi; Lavezzi, Cavani i Pastore.

Barça: Ter Stegen; Montoya (Adriano, 80′), Piqué, Mascherano, Alba; Busquets, Rakitic (Mathieu, 74′), Iniesta (Xavi, 53′); Messi, Suárez i Neymar.

Gols: 0-1, Neymar (18′); 0-2, Suárez (66′); 0-3, Suárez (76′), 1-3, Mathieu, pp (82′)

Àrbitre: Mark Clattenburg (Ang). Ha amonestat amb targeta groga a Cabaye per als locals, i a Piqué i Messi per als visitants.

Camp: Parc dels Prínceps de París, 45.000 espectadors, 2.000 del Barça.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa