Món Esport
El Barça s’esforça per lligar la columna vertebral
  • CA

Després de les renovacions de Neymar Jr i Sergio Busquets, signades aquest estiu passat, les oficines del Barça ja treballen per actualitzar i adequar els contractes de cinc futbolistes clau de la primera plantilla de futbol. Evidentment, una millora de contracte per a Neymar Jr implica, com no pot ser d’una altra manera, una revisió de les condicions laborals de Lionel Messi, que ha de continuar essent el futbolista millor pagat del club pel seu rendiment, qualitat i prestigi arreu del món. Si dos membres del famós trident renoven, a Bartomeu no li queda una altra alternativa que signar un nou contracte amb Luis Suárez, amb qui pretén ampliar la relació fins l’estiu del 2021, quan l’uruguaià tindrà 34 anys.

La renovació de Luis Suárez, de fet, ja s’està gestionant. La proposta del club encara no és sobre la taula del davanter charrúa, però es confia que podrà ser-hi aviat. Les negociacions entre l’entitat i els representants del futbolista van començar poc després de tancar la renovació de Neymar Jr i, de moment, sembla que van per bon camí. La intenció del Barça és lligar Suárez fins el juny del 2021, la mateixa data en la qual acaba el nou contracte del seu company brasiler. Pel que fa el sou, aquest dimarts el diari Sport publicava les exigències del futbolista: 16 milions nets per temporada. És a dir, la mateixa xifra que cobra Neymar Jr.

 

El company i íntim amic de Suárez, l’home més ben pagat de la plantilla i el millor futbolista del món, Lionel Messi, també camina en direcció a la renovació. El ’10’ blaugrana té contracte fins el juny del 2019, però la voluntat del club és ampliar-li el termini dos anys més, també fins el 2021. Cal recordar que Messi cobra, actualment, 21,5 milions d’euros nets per temporada, el que significa una despesa de prop de 50 milions per temporada al club. Des de l’Argentina s’assegura, a més, que el davanter barcelonista té la intenció de demanar, per escrit, la possibilitat de vestir la samarreta de Newell’s Old Boys -l’equip on va créixer- abans de finalitzar la seva carrera al Barça.

El capità del primer equip, Andrés Iniesta, també ha reclamat el seu torn per entrar a la llista de properes renovacions. El manxec va ampliar el seu contracte durant el Nadal del 2013, i ho va fer fins l’estiu del 2018, és a dir, a finals de la propera temporada. “Hauré de preguntar als directius quin és el meu torn per renovar”, va dir als micròfons de la Cadena COPE ara fa uns dies. El capità té clar que vol ampliar el seu vincle amb el club i, com ha reiterat diverses vegades, “vull acabar aquí la meva carrera com a futbolista”. Actualment, Iniesta té 32 anys i el seu contracte el manté lligat al Barça fins els 34, tot i la voluntat de les dues parts a estendre’l fins el final de la vida esportiva del migcampista. Aquesta, però, és la renovació que menys pressa córre a la directiva.

 

Qui també va afirmar fa uns mesos que el club i el seu agent estaven negociant una ampliació de contracte és Ivan Rakitic. El migcampista croat va fitxar pel Barça l’estiu del 2014 i, com succeeix habitualment a les oficines del Camp Nou, durant el tercer any de contracte es renova el futbolista en qüestió, evidentment si el seu rendiment és dins l’esperat. Amb Rakitic, però, les expectatives s’han superat -de llarg- i el Barça es vol assegurar el seu futur signant-li un nou contracte que s’adeqüi a les actuacions, sempre regulars, del balcànic al terreny de joc. Per a Luis Enrique, Rakitic s’ha convertit en un futbolista imprescindible i la seva renovació no pot trigar en arribar. D’ofertes no li’n falten.

 

La pífia de Vigo no altera la renovació de Ter Stegen

 

Aquest estiu, el Barça va decidir apostar definitivament per Marc-André ter Stegen i vendre Claudio Bravo al Manchester City perque l’alemany fos titular a la Lliga i a la Champions League. La resposta de Ter Stegen ha estat brillant i, tot i l’error de Vigo, s’ha consolidat com el porter de garanties que necessita el club a curt, mig i llarg termini. La seva evolució amb el joc de peus també és clau perquè el Barça pretengui -i el jugador ho vol- ampliar el seu contracte fins el 2021. 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa