Món Esport
El Barça, nominat al Príncep d’Astúries dels Esports
  • CA

Fa uns dies l’entrenador del Barça, Pep Guardiola, entrava a la llista de candidats a rebre enguany el Premi Príncep d’Astúries dels Esports, doncs avui s’ha conegut que el club com a institució, també forma part d’aquesta llista. En aquest cas, ha estat proposat pel Reial Automòbil Club de Catalunya.

El Barça té diversos elements a favor per rebre aquest premi. És una institució amb més de cent anys d’història, el 2006 va superar els 150.000 socis, fet que el va convertir en el segon club amb més afiliats del món després del Benfica, i arreu del món, hi ha escampades més de 180 penyes barcelonistes.

A nivell esportiu el palmarès del club és ampli. El F.C Barcelona disposa de quatre seccions esportives professionals, les quals han guanyat un total de 29 Copes d’Europa, i vuit seccions amateurs. En total, el club aplega 81 lligues nacionals i 108 copes. I enguany, la secció del Barça n’ha aportat tres de cop, el famós i festejat triplet.

El Premi Príncep d’Astúries dels Esports es farà públic el proper mes de setembre. Ara per ara, a part del Barça i de Guardiola, també tenen opcions al premi el tenista Roger Federer, l’atleta russa Yelena Isinbayeva i les tres alpinistes que més vuit mils han coronat en la història d’aquest esport, Edurne Pasabán, Gerline Kalterbrunner i Nives Meroi i el futbolista italià Paolo Maldini.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa