El Barça guanya un derbi marcat per la polèmica i la grada

Un gol de penal de Leo Messi a un minut del final, al 95…, ha decidit el derbi més polèmic entre Barça i Espanyol d’aquesta dècada (1-2). Probablement l’últim a l’Estadi Olímpic Lluís Companys. L’enfrontament, fins i tot, s’ha suspès momentàniament pels altercats a la grada, quan uns membres dels Boixos Nois han llençat bengales a la zona dels aficionats blanc-i-blaus.

“Aquesta Lliga està prostituïda”, ha denunciat el president de l’Espanyol, Daniel Sánchez Llibre, molt empipat. No estava d’acord amb l’expulsió de Nené per segona groga al final de la primera part en una acció en què ha colpejat amb el colze Sergi Busquets. Abans, però, l’Espanyol s’havia avançat amb una altra jugada polèmica de Corominas: Luis García ha empès dissimuladament Valdés per tal que no pogués controlar una pilota aèria i Coro marqués. Aquesta ha estat l’única ocasió de l’Espanyol en una primera part de clar domini del Barça, que ha jugat bé per les dues bandes i ha tingut fins a set ocasions, dues claríssimes. Pareja ha tret sota pals amb el cap una rematada d’Henry i Xavi ha xutat a la creueta.

A la represa, amb un home més, Guardiola ha decidit treure dos davanters més: Eto’o, sorprenent suplent, i Bojan. El Barça ha continuat acumulant oportunitats molt bones, però ha aconseguit l’empat en una jugada quasi còmica: passada llarga de Xavi, Henry no pot controlar la pilota i lluita amb Kameni, que refusa. La pilota rebota en Jarque i li cau a Henry, que marca sense oposició. A un minut del final Pereja ha fet caure Eto’o a l’àrea (tot i que també ha tocat pilota). Medina Cantalejo no ho ha dubtat: penal. Messi no l’ha fallat. “L’àrbitre ens ha matat”, ha criticat Coromines. “No parlo dels col·legiats. Només puc dir que el resultat ha estat just”, ha sentenciat el president blaugrana, Joan Laporta.