El Barça ha fet història després de guanyar el sisè títol del 2009. Els de Guardiola s’han emportat el Mundial de Clubs després de guanyar la final per 2 a 1 davant l’Estudiantes argentí en un dels partits més complicats que s’ha trobat l’equip blaugrana darrerament. Mai cap equip havia guanyat mitja dotzena de competicions en un any.

És la cirereta del pastís per un conjunt que ha signat el millor any de la seva història guanyant totes les competicions que ha disputat. A Abu Dhabi el Barça s’ha trobat un Estudiantes molt treballador que s’ha avançat al marcador amb un gol al final de la primera part i ha posat contra les cordes l’equip de Guardiola durant bona part del partit. En l’últim suspir Pedro ha forçat la pròrroga. En el segon període de la pròrroga, una genialitat de Messi rematant amb el pit una llarga centrada d’Alves ha posat el Barça per davant al marcador fins al final

El Barça segueix viu aquesta temporada a totes les competicions i tanca un 2009 històric on ha sumat a les seves vitrines la Lliga, la Copa d’Europa, la Copa del Rei, la Supercopa d’Europa, la Supercopa d’Espanya i ara el Mundial de clubs.