El barça es queda a un punt del títol de Lliga

A un punt. La victòria del Barça davant l’Espanyol deixa l’equip de Guardiola a un empat d’aconseguir el 21è títol de Lliga. El proper dimarts ja pot ser campió, si el Madrid perd o empata contra el Getafe al Bernabéu. Sinó, hauran de guanyar o empatar contra el Llevant dimecres. L’equip que entrena Pep Guardiola acaba la 35a jornada amb 8 punts d’avantatge sobre el Madrid quan només en queden 9 per disputar-se.

Un cop superada la tensió dels quatre enfrontaments contra el Reial Madrid, els de Guardiola han jugat molt més relaxats i han aconseguit imposar-se per dos gols a zero.

Iniesta, el millor del partit, ha obert el marcador als 28 minuts després d’una brillant acció individual en què ha regatejat a dos contraris al vèrtex de l’àrea i ha fet un xut precís que ha batut Kameni.

Amb el marcador a favor, els de Guardiola s’han dedicat a tocar i tocar, buscant amb paciència l’oportunitat de sentenciar el joc.

Sentència després del descans

Quan molts aficionats ni s’havien assegut després del descans, un córner llançat per Xavi ha topat amb el cap de Piqué que anotava el segon de la tarda i s’acostava encara més al títol de lliga.

Amb el 2-0, Guardiola ha donat descans a homes clau com Pedro o Xavi, potser pensant en la final de la Lliga de Campions, i han sortit Afellay i Keita.

L’ovació de la nit ha estat per al francès Eric Abidal, que ha substituit Fontàs i ha gaudit de 20 minuts per a seguir amb el seu procés d’adaptació.

Amb aquesta victòria, el FC Barcelona suma 15 triomfs seguits al Camp Nou a la Lliga, un fet que no passava des de 1974.