El Barça es desfà i surt golejat de Wembley (4-0)

El Barça ha tingut una gran prova de foc en el penúltim amistós de la pretemporada davant un Liverpool plenament impregnat del segell Klopp. El conjunt blaugrana, aquest dissabte vestit de color púrpura, ha patit una sotragada important i ha caigut per 4-0 a Wembley en un partit carregat d’errors, tan defensius, com en la fase de construcció del joc. Els dos inicis, de la primera i segona part, han deixat el Barça lluny de les possibilitats de victòria, tot i haver saltat al terreny de joc amb deu jugadors del primer equip -cinc teòrics titulars- i només un del filial, l’extrem Cámara, situat de lateral esquerre.

Però el Liverpool ha sortit més intens. Tenint l’inici de Premier League a només set dies, els homes de Jürgen Klopp s’han mostrat molt millor preparats i conjuntats que els blaugrana, que han llançat per la borda els primers quinze minuts de cada part. En la primera, un atac ràpid conduït per Firmino i assistit per Lallana l’ha finalitzat el davanter senegalès Sadio Mané, amb una gran definició davant Ter Stegen. A partir del minut vint, però, el Barça s’ha fet amb el control de la pilota i amb la participació de Denis Suárez, Messi i Arda Turan, el conjunt barcelonista ha pogut gaudir de possessió i certes arribades, com un remat al pal del capità argentí. Però la bona dinàmica s’ha esfumat en el xiulet que ha separat els primers, dels segons quaranta-cinc minuts.

La titularitat de Marc-André ter Stegen ha generat grans suspicàcies abans de l’inici del partit. Després del debat encès als mitjans durant la darrera setmana, provocat per la visita dels dos porters a les oficines del club, l’entrada a l’onze de l’alemany ha fet saltar totes les alarmes i situar les mirades sobre la suplència de Claudio Bravo; una interpretació que s’ha convertit en falsa premonició amb l’entrada del xilè per disputar la segona part.

L’inici del segon temps ha estat un drama per al Barça. Els errors individuals de Mathieu, Sergio Busquets, Juan Cámara, Javier Mascherano i Sergi Roberto -que ha substituït Aleix Vidal, també decebedor- han facilitat la creació d’ocasions del conjunt red, que ha disposat de fins a cinc claríssimes oportunitats per batre Bravo. En dues d’elles, Mascherano en pròpia porta i el belga Divock Origi, els anglesos han aconseguit perforar la porteria del sudamericà.

Però la dinàmica s’ha repetit. Quinze minuts després de començar la segona part, els blaugrana han posat seny al joc i han tornat a recuperar la possessió de la pilota i la tranquil·litat, això sí, amb molt poca profunditat. Sense crear ocasions, l’equip de Luis Enrique ha tocat amb paciència per fer girar l’engranatge de la millor manera, i l’entrada d’Iniesta i Rakitic ha calmat la sagnia dels primers instants. També han disputat la segona part Sergi Roberto, al lateral dret, Gerard Piqué, Alfaro, Rafa Mujica, Sergi Samper i el debutant Lucas Digne, que s’ha vestit per primera vegada amb la samarreta barcelonista. En el darrer minut, quan ja tot semblava decidit, Grujic ha rematat de cap una bona centrada de Markovic, en el que ha estat el 4-0 definitiu. Per oblidar. El Barça té molts deures a fer.