Dues setmanes d’èxit i lluita

El Barça femení ha demostrat que està en bona forma. L’equip blaugrana segueix pel bon camí després d’aprovar, amb nota, el primer tram complicat de la temporada, guanyant els cinc partits programats en les dues últimes setmanes. El ‘Tourmalet’, amb compromisos de Lliga i de Champions, també ha certificat la qualitat del fons de la plantilla i la bona adaptació dels nous fitxatges. Després d’un final de temporada amargant -on es va escapar la Lliga i la Copa de la Reina-, les blaugrana han iniciat un nou curs encara invictes, amb l’artilleria carregada i amb l’actitud adequada per arribar més lluny.

Després d’una aturada per seleccions, el primer dels cinc enfrontaments va ser la visita al Rayo Vallecano, a qui el Barça va superar còmodament per 0-4. Pocs dies després, l’equip va viatjar a Bielorússia per estrenar-se a la Lliga de Campions contra el Minsk, a qui també va vèncer sense problemes per 0-3. Tot i així, el partit següent, contra el Saragossa, ja no va ser tant senzill. Les blaugrana van seguir amb el control del joc, però la victòria per 3-0 no va arribar fins a l’últim moment. Entre setmana va tornar la competició europea, aquest cop al Miniestadi. Enmig d’un intens diluvi i davant d’un miler d’espectadors, el Barça també va treballar de valent per fer-se amb el 2-1. Finalment, l’equip va cloure aquests quinze dies de la millor manera: amb una golejada per 7-0 contra l’Albacete.

Rotacions: l’equip manté el nivell

La càrrega de minuts que pateixen algunes jugadores, i que pot desencadenar problemes físics, normalment és un factor preocupant. Però, en aquesta ocasió, Xavi Llorens s’ha mostrat molt segur del bon estat físic i de la preparació de tot l’equip. Així ho va confirmar el tècnic després del partit contra l’Albacete: “En cap partit una jugadora ha demanat canvi per problemes físics. El problema físic no em preocupa i el de les seleccions tampoc. Estic aprofitant les rotacions perquè descansin 45 minuts de mitjana i després tornin a sortir. M’interessa que estiguin en dinàmica de jugar molt”.

Llorens ha realitzat, sempre amb molta lògica, les rotacions oportunes per poder donar descans, o bé més minuts, a les seves jugadores. Especialment en els dos últims partits al Miniestadi, el Barça ha demostrat un aspecte difícil d’aconseguir: les rotacions no fan disminuir la competitivitat de l’equip. D’aquesta manera, la plantilla blaugrana ha demostrat la seva qualitat i que, independentment de qui jugui, es pot mantenir l’equilibri de joc, el control del partit, l’eficàcia golejadora i els bons resultats.

Jenni, Roddik i Alexia, les jugadores amb més minuts

El rànquing de les blaugrana amb més minuts disputats, en aquests últims cinc partits, està encapçalat per Jenni Hermoso (429 min.), Line Roddik (360 min.), Alexia Putellas (318 min.) i Andressa Alves (301 min.). A excepció de la danesa, que va descansar contra el Rayo, totes han jugat en tots els enfrontaments. De fet, amb pocs mesos al Barça, Roddik ja s’ha convertit en un puntal de la defensa, on les blaugrana tenien més complicacions. Les úniques que no han gaudit de minuts han estat Leire, lesionada, i Andrea, la tercera portera. El Barça també ha tingut l’absència d’Ange Koko, que encara es troba a Costa d’Ivori per tràmits burocràtics.

Minuts jugats en els últims cinc partits
Create column charts

Malgrat que l’equip ja ha encaixat un gol, el Barça continua amb la seva ratxa de victòries. En total, les jugadores han marcat 19 gols en aquestes dues setmanes, col·locant-se com a màxima golejadora Jenni Hermoso, amb 7 dianes, seguida d’Alexia Putellas (5) i Olga Garcia (3). Així doncs, amb la primera pedra superada, ara toca preparar-se per la següent a principis de novembre. El Barça encetarà el mes amb el derbi contra l’Espanyol, els dos partits de vuitens de final de la Lliga de Campions contra el Twente holandès i en Lliga haurà de batre el Tacuense, el Betis i l’Athletic de Bilbao, el vigent campió.