Dues dones fan història en un dia negre de la delegació espanyola

Camacho-Quinn aconsegueix als 100 metres tanques el segon or de la història de Puerto Rico

L’atletisme és l’esport rei dels Jocs Olímpics i, com a tal, centra totes les mirades d’aquest esdeveniment. La principal protagonista d’avui ha estat Jasmine Camacho-Quinn, atleta de Puerto Rico que s’ha penjat la medalla d’or als 100 metres tanques. Aquest ha estat el segon metall daurat per aquest estat en uns Jocs Olímpics. Tots dos els han aconseguit dones, ja que l’altre or se’l va penjar Mónica Puig a Rio 2016.

D’altra banda, el grec Miltiadis Tentoglou ha aconseguit la medalla d’or a la prova de salt de longitud, el marroquí Soufiane El Bakkali ha guanyat la prova dels 3000 metres i l’holandesa Sifan Hassan ha estat campiona olímpica als 5000 metres. Qui també ha fet història ha estat la dominicana Crismery Santana, que ha guanyat la medalla de bronze en la categoria de 87 quilograms d’halterofília i s’ha convertit en la primera dona dominicana en aconseguir un metall.

Pel que fa a la delegació espanyola, ha estat un dia negre. Dos dels grans aspirant a medalla d’Espanya s’han hagut de retirar de les seves proves. És el cas de Lydia Valentín, a halterofília, i Orlando Ortega, als 110 metres tanques. A més, les seleccions femenines d’hoquei i handbol han estat eliminades. La nota positiva ha estat la quarta posició d’Eusebio Cáceres, que ha quedat quart al salt de longitud i ha estat ben a prop del bronze.

Més informació

Nou comentari