Món Esport
De golejada en golejada (6-0)
  • CA

Un 1-0 sempre és perillós, per molt que l’adversari sigui especialment dèbil i més quan s’ha travessat el minut 60. I en aquesta posició s’ha trobat el Barça contra l’Sporting, jugant amb tercera, còmode, creant superioritat sense esforçar-se gaire, però amb un pírric 1-0. No hi havia un neguit explícit, només mals pensaments pel sotrac encara viu en l’imaginari barcelonista. Així que Messi ha decidit que avui no patiria ningú, ha posat la quarta i ha destrossat els de Gijón. Bé, els ha executat Suárez, però ell, el 10, ha desllorigat qualsevol complicació i sense necessitat de marcar. Vist i no vist, el conjunt de Luis Enrique ha acabat amb una altra golejada (6-0) -14 gols en dos partits- i es manté líder pel goal -average sobre l’Atlètic i un punt sobre el Madrid, que tampoc han fallat. Ara ja només en queden 9 en joc.

En un Camp Nou fred, acabat de ploure i amb una entrada discreta, com si la gent hagués optat per tornar a casa després de la jornada de Sant Jordi, el Barça s’ho ha pres amb calma però sabent que la victòria era obligada. L’equip ha desplegat l’abc del seu diccionari sense excessiu desgast davant un rival molt limitat i Messi ha fet l’1-0 de cap, en un rebuig, aprofitant una sortida amb por de Cuéllar que ha deixat buida la porteria. L’Sporting ha reclamat, amb la boca petita, falta de Suárez, que ha mig topat amb el porter, però ni era dins l’àrea petita ni l’uruguaià l’ha travat. Al contrari, ha encongit la cama.

Amb diverses baixes entre els titulars, els d’Abelardo han mantingut un 4-4-1-1, les línies no sempre juntes i cedint la banda dreta blaugrana a les centrades de Sergi Roberto. Molt més ferri ha estat el marcatge a Neymar, com de costum amb un home -Vranjes- a sobre. El brasiler li ha forçat aviat una targeta, però no l’ha encarat gaire més perquè l’ha superat per l’esquena. Messi, des del centre, ha ofert a l’11 un parell d’assistències perfectes perquè fes el 2-0, per bé que Neymar segueix barallat amb el gol. Ara mateix, gairebé res del que fa és nítid i la definició no n’és una excepció. Per contra, Busquets i Iniesta no descansen mai i il·luminen l’abecedari culer.

L’Sporting, tot coratge, amb Guerrero destacat aguantant i descarregant joc davant els centrals blaugranes, ha creuat el mig camp en comptades ocasions, però en dues ocasions ha posat en alerta el Camp Nou. Primer en una rematada defectuosa de Menéndez després que Piqué mesurés malament, i posteriorment, quasi al descans, en una altra contra, una doble oportunitat que Mascherano i el mateix Piqué han salvat sota els pals. Eren tan innocents els asturians que no semblava que poguessin marcar, però aquí quedava l’avís.

A la represa, veient que amb l’1-0 el duel podia entrar en un territori no desitjable, Messi ha agafat el comandament i entre línies ha produït futbol de quirats. Desequilibrant des de l’eix, amb una marxa més, ha donat dos gols fets a Neymar -erràtic, encegat una vegada més-, se n’ha construït un ell sol que ha fregat el pal i finalment, ja al minut 60, quan una lleu inquietud flotava a l’ambient, ha obert per Iniesta i Suárez -sol, en possible fora de joc- ha clavat el 2-0 i ha sentenciat els tres punts.

L’Sporting ha abaixat els braços i el Barça, amb mode altre cop pausat, ha provocat dos penals que han servit perquè Suárez fes un hat trick i se situï pichichi per davant de Cristiano. Després del pòquer de fa tres dies a Riazor i amb Messi més solidari que mai, Suárez ha preferit no xutar un altre penal -el tercer!, aquest no ho era- i Neymar l’ha materialitzat. Això sí, molt mal tirat. I gairebé sense voler, en l’enèsima passada d’or de Messi, l’uruguaià ha fet el 6-0, la seva quarta diana. 8 gols en dos partits. I la Lliga tan a prop com sense marge per fallar.

Fitxa tècnica:

Barcelona: Bravo; Sergi Roberto (Alves, min. 46), Piqué (Bartra, min. 65), Mascherano, Alba; Busquets, Rakitic (Arda, min. 75), Iniesta; Messi, Suárez i Neymar.

Sporting: Cuéllar; Vranjes, Hernández, Lichnovsky, López (Canella, min. 70); Mascarell, Rachid, Halilovic, Menéndez; Pérez (Sanabria, min. 62) i Guerrero (Castro, min. 75).

Gols: 1-0, min. 12: Messi; 2-0, min. 61: Suárez; 3-0, min. 73: Suárez (p); 4-0, min. 76: Suárez (p). 5-0, min. 85: Neymar (p); 6-0, min. 87: Suárez.

Àrbitre: Clos Gómez (aragonès). Ha amonestat Vranjes, Hernández i Halilovic per l’Sporting. Ha expulsat Vranjes (min. 85).

Estadi: Camp Nou. 77.299 espectadors.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa