Món Esport
Daniel Sánchez Llibre presumpte imputat en un frau fiscal
  • CA

Daniel Sánchez Llibre estaria imputat per frau fiscal, segons publica avui el diari Público. El president del RCD Espanyol figura com a client del bufet dels germans Pretus, advocats imputats en el cas Pretòria. Sánchez Llibre hauria contractat els serveis del bufet en almenys tres ocasions.

Segons assegura Público, Pretus va emetre factures falses per a l’Espanyol per un valor superior als 300.000 euros, a nom d’una societat amb seu a Madeira, creada amb aquesta finalitat pel despatx d’advocats. Les factures estarien relacionades amb el traspàs del jugador Sergio González al Deportivo de la Corunya i amb el procés d’adquisició de la nacionalitat italiana del jugador argentí Maxi Rodríguez, que va arribar del seu país el 2002 per jugar en el conjunt espanyolista.

L’ex director general del RCD Espanyol, José Luis Marcó, i l’actual director financer, Albert Amat de Grandes, també haurien participat en aquestes activitats irregulars.

El RCD Espanyol ho desmenteix

El club esportiu ha assegurat, en una nota de premsa, que l’acusació d’un possible blanqueig de diners de fons procedents d’activitats irregulars no té “cap relació” amb la trama del cas Pretòria.

Sobre l’emissió de les factures falses amb valor superior als 300.000 euros, el club puntualitza que l’operació es va fer en relació al traspàs de Sergio González i que es van meritar per part del seu representant unes comissions que es van pagar mitjançant una companyia portuguesa. Aquest tràmit va comptar, segons l’Espanyol, amb l’aval dels assessors fiscals de les dues parts.

L’any 2005 ja es va procedir a la regularització de les anomalies tributàries sobre les quals en aquesta operació s’haguessin pogut incórrer, inconscientment, regularització que va ser admesa per l’Agència Tributària el març de 2006, cosa que legalment determina l’absència d’infracció i l’exempció de responsabilitat, segons ha explicat el club esportiu.

El RCD Espanyol també ha desmentit els presumptes pagaments per obtenir l’obtenció de la nacionalitat italiana del jugador argentí Maxi López. Segons el club, com que es tracta d’un procediment administratiu reglat, no consta cap pagament en aquest concepte.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa