Món Esport
Dani Pedrosa anuncia la seva retirada
  • CA

 

El pilot sabadellenc Dani Pedrosa ha anunciat la seva retirada com a pilot de motociclisme quan acabi l’actual temporada. Als 32 anys, el pilot de l’equip Repsol Honda deixa el món de les motos amb tres títols mundials, un de 125 cc i dos de 250 cc. Tricampió del món de forma consecutiva, la successió de lesions han afectat el seu potencial, i el títol somiat mai va arribar. Pedrosa va debutar a la màxima categoria, Moto GP, el 2006, sempre amb el mateix equip. A la categoria reina hi ha disputat 206 curses, amb 31 victòria, 112 podis i 31 ‘pole positions’. 

El pilot, a qui Honda no ha renovat el contracte després de 18 temporades, ha explicat els motius de la seva retirada després de 13 anys a l’elit: “Anuncio que l’any vinent ja no competiré en el campionat. És una decisió que he estat pensant des de fa uns anys”. El pilot ha estat acompanyat dels seus pares i del seu germà en la prèvia del Gran Premi d’Alemanya. “M’he adonat que ja no visc les curses amb la mateixa intensitat que acostumava a fer-ho abans. Ara tinc altres prioritats“, ha exposat el pilot català, que correrà per últim cop aquesta temporada el 18 de novembre a Xest, escenari de la seva darrera victòria el curs passat. 

“M’hauria agradat tenir un físic més robust, que aguantés millor els impactes”, ha reconegut Pedrosa, poc afortunat en les caigudes a la pista, una tònica recorrent en la seva carrera. De fet, aquest mateix curs no va acabar la segona cursa, a Qatar, on Zarco va tirar-lo al terra i es va fracturar el radi. Quan encara no s’havia recuperat del tot d’aquest problema, un altre accident va afectar-li el meluc. “Sentia que havia de ser honest amb mi mateix, amb la meva forma d’entendre les curses i la vida. Les visc al mil per mil, sento que he de donar-ho tot”, ha afegit. Ara tindrà 11 curses per acomiadar-se amb les millors sensacions possibles. 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa