El derbi és blaugrana (80-95)

Els homes entrenats per Svetislav Pesic han superat la Penya de Carles Duran a l’Olímpic de Badalona en un partit on els blaugrana sempre han anat per davant del marcador (80-95). Tot i això, el Joventut no li ha perdut en cap cas la cara al duel i en tot moment han estat preparats per capgirar el marcador si el Barça afluixava. Els culers però, no han donat el seu braç a tòrcer i s’han acabat emportant el derbi gràcies, sobretot, a la superioritat de qualitat individual. L’home més destacat del Barça ha estat, sens dubte i per enèsima vegada, Nikola Mirotic, que ha finalitzat el partit amb 23 punts, 6 rebots i 31 de valoració

El primer quart es pot utilitzar com a reflex del desenvolupament de tot el partit. Els blaugrana han estrenat el marcador amb un triple d’Adam Hanga i a partir d’aqui no han deixat anar l’avantatge en el resultat. La Penya s’ha anat apropant però l’aportació ofensiva d’homes com Ante Tomic o Mirotic ha mantingut la superioritat del Barça. El primer parcial s’ha tancat amb un 14-21. S’ha repetit la mateixa dinàmica al segon quart, on el Joventut s’ha mantingut al marcador gràcies als punts de Conor Morgan, però els de Pesic han continuat dominant el marcador fins al 40-46 del descans.

En la represa el Barça ha sortit disposat a donar el partit per finalitzat i ho han aconseguit. Un parcial inicial de 2-13 ha posat els blaugrana 17 punts per damunt i ja ha estat una diferència massa gran per la Penya per intentar apropar-se al marcador. Tot i això, els de Carles Duran no han abaixat els braços i ho han seguit intentant fins al final. Han aconseguit reduir la distància fins als nou punts però els de Pesic també han fet un bon esforç final per acabar posant els 15 punts de diferència en el resultat final.

El derbi català ha servit d’entremès pel gran partit que es viurà diumenge vinent al Palau Blaugrana. El Barça s’enfrontarà al Reial Madrid per reduir diferències en la classificació i de ben segur que serà un duel apassionant. Entre setmana però, els tocarà rebre l’Olympiakos d’Atenes en partit d’Eurolliga. A més, aquesta victòria segella la presència blaugrana a la Copa. Per la seva banda, la Penya descansarà fins diumenge per enfrontar-se a l’Andorra