Els Lakers, a dos passos de l’anell (114-124)

Los Angeles Lakers han guanyat el segon partit de les finals de l’NBA contra els Miami Heat (114-124) a la bombolla sanitària de Disney World, a Orlando, i tenen l’opció d’aconseguir l’anell si vencen també els pròxims dos duels. El conjunt de Califòrnia no ha donat cap opció al de Florida i queda palès que els Lakers volen vèncer el títol per la vida ràpida.

L’equip comandat per LeBron James s’ha posat per davant al marcador des del principi de l’enfrontament i no han deixat en cap moment que els Heat poguessin apropar-se. Sempre que els de Florida feien un tímid intent d’intentar la remuntada, els Lakers encadenaven un parcial per deixar-los clar qui mana sobre les pistes de Disney World. Els de Los Angeles han estat especialment dominadors la primera part del partit, mentre que els Heat han guanyat el tercer quart, per poc, i el darrer ha acabat amb armistici i empat.

El jugador més destacat del duel ha estat, una vegada més, LeBron James. L’aler dels Lakers ha acaronat la triple figura, amb uns registres espectaculars de 33 punts, 9 rebots i 9 assistències. Gran partit també d’Anthony Davis, amb 14 rebots i 32 punts, molts d’ells d’escombriaire, aprofitant les segones oportunitats. Finalment, cal destacar Rajon Rondo, amb 16 punts i 10 assistències. Jimmy Butler i Kelly Olynyk han estat els millors jugadors dels Heat.

El pròxim partit es jugarà durant la matinada de diumenge a dilluns, a la 1:30h, hora catalana. Aquest darrer enfrontament pot haver afectat de forma especialment negativa la moral dels de Florida, que han vist que, malgrat un esforç enorme durant tot el duel, els Lakers no els han deixat ni mitja oportunitat. Si vencen els de Los Angeles, ja estaran acaronant el títol de campions de l’NBA.