El Barça s’allunya del lideratge de l’Eurolliga (82-86)

L’objectiu del Barça aquesta temporada és guanyar tots els títols que disputen. La plantilla té qualitat de sobres per tal d’aconseguir-ho i, de moment, s’està traçant un bon camí cap a aquesta direcció. Tot i això, en un dels partits més importants per determinar el líder de l’Eurolliga, els blaugrana han acabat caient davant d’un rival molt directe, l’Anadolu Efes d’Istanbul (82-86), quan ja havien fet la feina més difícil, que era remuntar el partit i agafar un avantatge prou còmode. Amb aquesta derrota, els d’Svetislav Pesic s’allunyen respecte als turcs i el Reial Madrid, que tenen dues victòries de marge sobre els culers.

Uns primers minuts de desconnexió blaugrana han estat suficients perquè l’Efes agafés una distància al marcador que ha fet que els culers remessin a contracorrent durant una bona estona. Un gran Shane Larkin, base dels turcs, ha liderat el seu equip des dels primers compassos del duel, per acabar-lo amb uns registres de 24 punts i 35 de valoració. Malgrat tot, Malcom Delaney s’ha vestit de superheroi i ha tornat a posar els blaugrana dins del partit en el segon quart amb ni més ni menys que tres triples consecutius que han donat el primer avantatge al Barça. L’Efes s’ha recuperat i ha pogut arribar al descans amb tres punts de marge (42-45).

El tercer quart ha tornat a ser de domini turc, gràcies a l’aportació d’algunes cares ben conegudes pel Palau, com són Chris Singleton o Adrien Moerman. Els blaugrana han iniciat el darrer quart amb la tasca de remuntar vuit punts en contra i, no només ho han aconseguit, sinó que han estat capaços d’ampliar l’avantatge a set punts. El gran encert de Kyle Kuric des de la línia de tres ha estat clau per entendre aquesta refeta del Barça. Semblava que els de Pesic ja havien fet el més difícil i, a quatre minuts pel final, només calia mantenir aquesta diferència gràcies a l’embranzida que havien agafat. L’Efes però, ha demostrat ser un equip molt fort i aspirant a tot i gràcies de nou al lideratge de Shane Larkin han remuntat el marcador davant l’estupefacció de tot el públic