Europa balla al ritme del Barça (67-77)

Després de la derrota davant de l’Unicaja al Palau Blaugrana, el Barça volia retrobar-se ràpidament amb la victòria. Ho ha aconseguit en terres europees, concretament a Munic, a la pista del Bayern. El partit ha estat completament dominat pels de Pesic. Més enllà del primer avantatge aconseguit pels bavaresos amb la primera cistella del duel, el Barça ha anat per davant en el marcador tota la resta dels minuts, del primer a l’últim, arribant als 18 punts de diferència, per acabar guanyant sense patir (67-77).

Des de l’inici del partit els de Pesic han deixat clares les seves intencions. Adam Hanga i Brandon Davies han marcat el ritme durant els primers compassos del duel amb pilotes robades, transicions ràpides i esmaixades espectaculars. Els bavaresos han pogut resistir l’envestida blaugrana durant el primer quart, però en el segon els catalans ja han marxat 14 punts a dalt (25-39).

En la represa s’hi ha sumat l’aportació anotadora i defensiva d’homes com Nikola Mirotic o Ante Tomic i el Barça ha posat el màxim avantatge del partit a la meitat del tercer període. A partir d’aquest moment, els blaugrana han afluixat una mica i el Bayern ho ha aprofitat per apropar-se al marcador. L’últim quart ha estat un estira-i-arronsa entre alemanys i catalans, però els de Pesic no han arribat a patir en cap cas per la derrota. Els bavaresos s’han acostat fins als deu punts de diferència, però no han estat capaços de superar aquesta barrera psicològica que, de fet, ha estat la que ha definit el resultat final.

El triomf blaugrana se suma a la derrota de l’Anadolu Efes a casa davant del CSKA i això converteix el lideratge de l’Eurolliga en una posició compartida a tres bandes. Els turcs i els catalans són dalt de tot de la taula juntament amb el Reial Madrid, amb una victòria d’avantatge respecte al Maccabi de Tel Aviv. El pròxim partit del Barça serà diumenge a Badalona, on es viurà un nou derbi català.