Cristiano i Morata salven ‘in extremis’ un trist Reial Madrid (2-1)

El Reial Madrid ha iniciat amb molts nervis la defensa del títol a la Lliga de Campions de la UEFA. Els blancs han guanyat al Santiago Bernabéu davant un Sporting Clube molt valent i que no ha tingut cap pudor en mirar als ulls els actuals campions d’Europa i plantar-se, amb molta ambició, a un estadi madridista que no esperava la victòria amb els gols marcats per Cristiano Ronaldo i Morata en els minuts 89 i 94 (2-1).

El conjunt de Zinedine Zidane no ha mostrat una bona imatge. Més aviat el contrari. Els madridistes han estat prop de 60 minuts sense idees, amb molt poca clarividència ofensiva i únicament venuts als contraatacs en velocitat iniciats per les passades precises de Modric i Kroos i per la velocitat de Gareth Bale i Cristiano Ronaldo. Però cap dels dos homes de banda ha estat encertat.

D’arribades a l’àrea, ben poques fins els instants finals de joc i de possessió, també la mínima. L’Sporting de Jorge Jesús, en canvi, sí que ha volgut disputar la pilota amb criteri, amb intensitat i ha buscat la porteria blanca en diverses ocasions, sobretot durant la primera part. La passivitat de la defensa espanyola també hi ha ajudat. Amb William Carvalho i Adrien Silva posant la calma i qualitat al mig del camp i amb Gelson Martins i Bruno Cesar desequilibrant a les bandes, el Reial Madrid s’ha vist superat per la valentia dels portuguesos, que no han tingut cap inconvenient en dur la batuta del joc.

Precisament, una jugada per la banda dreta, tot just començar la segona part, ha acabat amb la pilota al fons de la xarxa madridista. Un gran xut amb tota la intenció del món, amb rosca, de Bruno Cesar, ha fet impossible l’estirada de Kiko Casilla i ha avançat, davant la sorpresa del Bernabéu, un Sporting que ho havia merescut.

Però a partir d’aquell moment, la dinàmica ha canviat. El Reial Madrid ha intentat dur la batuta del joc, però fins l’entrada del sempre elèctric Lucas Vázquez, al minut 67, els blancs no han pogut bolcar-se sobre la porteria visitant. Dues grans ocasions, primer per a Dani Carvajal i després per a Cristiano Ronaldo, han avisat els lisboetes que el partit encara no havia acabat. I ni de broma havia acabat. En el minut 88 de partit, l’exjugador de l’Sporting Clube i principal golejador del Reial Madrid, Cristiano Ronaldo, ha fet l’empat amb un brillant llançament de falta.

Però els blancs no havien acabat la feina. La Champions League és el seu torneig per excel·lència, aquella competició on no li fa falta jugar bé per guanyar i aixecar el títol. I sense haver mostrat gaire res, Álvaro Morata ha rematat -en el minut 94- una centrada des de l’esquerra per fer embogir el Bernabéu. El Reial Madrid torna a mostrar candidatura. Tot i haver jugat a un nivell i a una velocitat molt baixa, els de la capital de l’Estat han tornat a vèncer.