Món Esport
Colau marca el full de ruta de l’Espai Barça
  • CA

El Barça i l’Ajuntament de Barcelona ja treballen per acordar els passos a seguir de cara a la construcció del nou Espai Barça, un projecte plantejat pel club i presentat públicament per fases durant els darrers mesos. De fet, ambdues entitats han mantingut diverses reunions en les quals han abordat el tema.

Les obres de l’Espai Barça han de començar, segons els temps previstos, l’estiu del 2017, amb l’enderrocament del Miniestadi i la construcció del Palau Blaugrana en aquella parcel·la, unes activitats que aniran seguides de l’inici de la reforma del Camp Nou, fixada per l’estiu del 2018. Tot i això, les dates només són aproximatives, ja que el club segueix pendent d’aconseguir tots els permisos urbanístics necessaris, una gestió que es preveu llarga i feixuga.

Fonts municipals han aclarit a El Món que “qualsevol proposta consistent en ordenar els entorns i reformar l’estadi passa per una Modificació del Pla General Metropolità (MPGM)“, un tràmit que el mateix Ajuntament calcula “de llarg recorregut”, que “requerirà mesos” i que “haurà de comptar amb un gran consens veïnal indispensable, i també social i polític” per tirar endavant.

La pretensió inicial de l’Ajuntament amb l’Espai Barça és “vetllar per la compatibilitat del projecte amb els equipaments de barri necessaris i els usos ciutadans de l’entorn”, a més d’una voluntat explícita perquè s’estableixi “una nova relació del club amb el seu entorn per tal que el recinte no sigui una barrera, sinó que s’integri i adeqüi a la trama urbana de Les Corts”.

De fet, Ada Colau ja va mostrar la posició de Barcelona en Comú respecte a l’Espai Barça en la campanya electoral per a l’alcaldia del municipi. En diverses declaracions prèvies a la celebració de les eleccions, Colau va prometre “treballar per integrar tot l’espai del Futbol Club Barcelona amb els barris, i fer un possible parc verd que pugui connectar la zona amb l’àrea metropolitana”. Ja per aquelles dates -maig del 2015-, l’actual alcaldessa expressava que “l’espai del Barça és un espai de frontera, que no dialoga amb els barris ni amb el territori, i creiem que és una oportunitat parlar-hi per fer una remodelació”. Exactament el mateix discurs que manté avui dia l’Ajuntament.

Tot i això, el consistori es mostra satisfet amb la decisió del Barça de quedar-se a Barcelona i al barri de Les Corts, zona on es va establir l’any 1922, quan va traslladar el seu camp de joc a l’illa que unia els carrers Numància, Travessera de les Corts, Vallespir i Marquès de Sentmenat. 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa