El Barça de Pep Guardiola ha aconseguit el primer títol i el somni del triplet és més a prop. Els blaugranes han golejat 4 – 1 l’Athletic de Bilbao i han aixecat la vint-i-cinquena Copa del Rei de la seva història, a València.

L’equip basc va començar dominant el partit i Toquero va avançar l’Athletic al minut 8. El conjunt de Joaquín Caparrós va oferir la seva millor imatge durant la primera mitja hora de joc: sòlid en defensa, intens en el centre del camp i encertat en la lluita dels seus dos davanters.

El primer símptoma clar de la recuperació blaugrana va arribar amb el gol de l’empat. Touré Yaya va fer una arrancada espectacular, va superar tres jugadors bascos i va llançar un potent xut ras que va superar Iraizoz.

El Barça va anar marcant el ritme del partit i implantant el seu estil. A la represa, l’equip de Pep Guardiola va imposar la diferència i es va convertir en l’amo i senyor de la final. Només en pocs minuts el Barça va fer dos gols, obra de Messi i Bojan. Era el minut 56 i els bascos es van enfonsar.

I sis minuts després, el catalans segellaven la victòria amb un golàs de Xavi en un llançament de falta per l’escaire de la porteria. Els blaugranes van tenir més ocasions, però Iraizoz va evitar una golejada més àmplia.

El Rei de Copes ha guanyat el primer títol de l’era Guardiola i aquest cap de setmana podria ser campió de Lliga. La final de la Champions contra el Manchester podria culminar una excel•lent temporada.