Món Esport
Bonic reconeixement al trident dels anys 50 i 60
  • CA

En un acte amb gairebé 300 convidats a l’Auditori 1899, el Barça i el govern d’Hongria han volgut retre homenatge als exjugadors blaugrana Lázsló Kubala, Sándor Kocsis i Zoltán Czibor, que van formar part de la plantilla barcelonista durant les dècades de 1950 i 1960 i que van ser protagonistes d’un equip campió i revolucionari en aquella època.

La pel·lícula Hongaresos pel Barça”, dirigida per Tibor Kocsis (res a veure amb l’exjugador), repassa la trajectòria personal i futbolística d’aquests tres jugadors, amb la seva integració en el si del FC Barcelona i de Catalunya, amb la participació de mítics futbolistes com Luis Suárez Miramontes i amb el patrocini inclòs de l’Associació Hongaresa de Futbol.

Carles Vilarrubí, vicepresident de relacions internacionals i institucionals, ha reconegut que la pel·lícula “demostra els estrets lligams històrics que han mantingut el Barça amb el futbol hongarès. El documental ens permet fer un reconeixement a tres jugadors que van marcar una època i que van ajudar a fer més gran el Barça”.

El directiu del club Silvio Elías ha volgut destacar també la labor dels històrics futbolistes, comparant-ho amb una època, l’actual, d’un futbol exquisit i d’un joc també revolucionari: “Som al 2016 i tenim un gran Messi, amb Neymar i Suárez, que han vingut després. Ells són el trident del Segle XXI. Ara fa 60 anys, va arribar el Messi del moment, Lázsló Kubala. I després, dos altres davanters mítics, Kocsis i Czibor s’hi van unir. Eren el trident dels anys 50.”

El conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat de Catalunya, Raül Romeva, també ha volgut valorar la importància de Kubala, Kocsis i Czibor en una “època fosca i trista. Però el temps en què el Barça va forjar la nitidesa de la seva personalitat i de ser més que un club, de representar el país, se li deu d’una manera molt especial a aquestes tres persones”.

El director del film, Tibor Kocsis, ha admès públicament que “no fa massa anys vaig conèixer el nom de Kubala i vaig saber que havia revolucionat el futbol. A Hongria no en sabíem res”. De fet, Lázsló Kubala i la seva trajectòria van ser silenciats, amb tota la intenció, pel govern soviètic hongarès, després del seu exili i del seu refugi a Barcelona. Kocsis ha avançat un nou documental centrat en la figura de Kubala per l’any 2018.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa