Món Esport
Blatter admet que Sarkozy va intervenir per dur el Mundial 2022 a Qatar
  • CA
Joseph Blatter, durant la cerimònia de concessió del Mundial a Qatar.
Joseph Blatter, durant la cerimònia de concessió del Mundial a Qatar. | EFE

El Mundial de Qatar segueix tenint moltes ombres. Després que el passat 27 de juny es publiqués l’Informe García, un document encarregat i amagat per la mateixa FIFA durant l’etapa presidencial de Joseph Blatter i que pretenia posar llum en l’adjudicació de les Copes del Món de Rússia 2018 i Qatar 2022, és ara el mateix expresident de l’organització del futbol mundial qui admet que la intervenció política va tenir molt a veure en l’elecció de l’emirat del Golf Pèrsic com a seu del torneig que se celebrarà el 2022.

Inicialment, “l’acord de consens” havia de dur els Mundials a Rússia i els Estats Units, de manera consecutiva, en “un senyal de geopolítica”, segons explica el mateix Blatter en una entrevista amb el diari brasiler Estadao. “Si els dos grans líders de la política internacional, que no s’agraden i això no és cap novetat, fessin una preparació conjunta dels Mundials, el futbol estaria construïnt ponts i acostant les persones. Això hagués estat meravellós”, manifesta l’expresident, ara inhabilitat.

 

Però amb les seus pràcticament decidides, alguna cosa va canviar. La intervenció de la política francesa, concretament de Nicolas Sarkozy, va fer modificar els plans inicials. “Vam fracassar. I això va passar per la intervenció del president de França, que es va trobar al Palau de l’Elisi amb el príncep hereu de Qatar, que avui és l’emir”, admet Blatter. A partir d’aquell moment i d’aquella trobada, el Mundial va canviar de mans. El president de la UEFA, aleshores Michel Platini, francès i amic de Sarkozy, va decidir replantejar-s’ho, segons Blatter: “Disculpi’m Sepp, no li puc garantir els meus vots pels Estats Units.”

La reunió entre Sarkozy i l’emir Tamim bin Hamad al Thani no era cap secret. De fet, l’Informe García ja en feia referència, però aquesta és la primera vegada que Joseph Blatter en parla obertament. L’expresident de la FIFA, a més, creu que si el Mundial 2022 hagués anat a parar als Estats Units, “no estaríem en aquesta situació caòtica que està succeïnt-se als EEUU, amb el judici”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa