Món Esport
El Baskonia serà el rival del Barça a la final de l’ACB (73-75)
  • CA

La fase final de la Lliga Endesa prometia emocions fortes i la segona semifinal ha estat un partit de taquicàrdia. El Baskonia s’ha imposat al València Basket en un duel que ha estat igual des del principi fins al final, amb dominis alterns d’ambdós conjunts i cap controlador clar del ritme de joc (73-75). Al final, petits detalls han marcat la diferència i l’aportació de Zoran Dragic, amb 21 punts i 25 de valoració ha estat clau per entendre la victòria dels bascos a la pista dels taronges.

El partit ha tingut de tot. Grans estrelles fent de les seves, com Tornike Shengelia, Shavon Shields a la segona part o el mateix Dragic per part dels de Gasteiz, i a la vegada un bon joc coral dels valencians, amb actuacions individuals destacables de Sam van Rossom o Mike Tobey entre d’altres. Els de Dusko Ivanovic han encertat en desactivar Bojan Dubljevic, el millor dels taronges, però el València ha respost amb una gran intensitat durant tota la primera meitat. Fins i tot hi ha hagut final d’infart, amb un tir de Jordan Loyd que podria haver donat la victòria als de Jaume Ponsarnau en l’última jugada del duel.

Serà la tercera vegada en tota la història que hi haurà una final de l’ACB entre Barça i Baskonia. En les darreres dues ocasions, 2008 i 2010, els bascos es van endur el trofeu. Tot i això, i si comparem els equips jugador per jugador, els catalans haurien de considerar-se els favorits a guanyar la competició per la superioritat de qualitat. Ara bé, una final sempre és una final.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa