Món Esport
Bartomeu vol acabar amb el ‘cercle virtuós’ iniciat per Laporta
  • CA

“Hem de superar el model del caduc ‘Cercle Virtuós’, que ho basava tot en l’èxit esportiu”. Aquestes paraules han estat pronunciades pel president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, en una conferència englobada sota el títol ‘L’impacte del Barça al món’ i celebrada a l’Hotel El Palace de Barcelona, aquest divendres.

Dos dies després de l‘eliminació del Barça als quarts de final de la Lliga de Campions, a l’estadi Vicente Calderón de Madrid, el president ha deixat caure una bufetada en direcció la junta directiva presidida per Joan Laporta i guanyadora a les eleccions de l’any 2003, en les quals el mateix Bartomeu formava part de l’equip liderat per l’advocat barceloní.

El ‘Cercle Virtuós’ va ser l’expressió amb la qual els nous gestors, aquell juny del 2003, van batejar el mandat de la nova junta directiva blaugrana: jove, modern i que situaria el club en la primera línia mediàtica mundial a través dels seus èxits esportius. Avui, però, Josep Maria Bartomeu, un jove que també va entrar en aquella junta i va col·laborar a aconseguir els objectius marcats fins la seva dimissió, el 2005, ha mostrat la seva disconformitat amb aquell model.

La lluita de poders entre els laportistes i els rosellistes -Bartomeu lidera ara el segon grup- no cessa, ni cessarà aviat. La falsa reconciliació durant el memorial a Johan Cruyff torna a situar, avui, cada bàndol al seu lloc. Ben separats entre ells, sense punts en comú i amb una visió ben diferent del club. Prou estrany com van poder formar junts una candidatura per canviar el model de gestió al Barça.

Els èxits esportius del Barça en els últims tretze anys són els que han fet que, avui dia, aquest club sigui considerat com el gran exemple del futbol mundial, tan dins com fora dels terrenys de joc. Els seus títols, basats en el bon joc, en l’estètica de l’esport, en mantenir el model implantat per Cruyff el 1988 i en facilitar la tasca dels entrenadors, són els que han fet del Barça el club que és avui. Bartomeu ha decidit, aquest divendres, renegar de tot això.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa