Món Esport
Bartomeu: “No n’hi ha prou amb ser un gran club, també cal ser una gran marca”
  • CA

 

“Ets feliç sent president del Barça?”. Amb aquesta pertinent pregunta ha començat el professor i economista Josep Maria Gay de Liébana el diàleg sobre economia i futbol amb el president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, organitzat pel Col·legi d’Economistes. “Per a mi és una oportunitat única d’ajudar el club que estimes”, li ha respost Bartomeu.

Han començat la conversa parlant sobre la dimensió del Barça al món: “No n’hi ha prou amb ser un gran club, també cal ser una gran marca, una marca reconeguda a tot el món”, ha dit el president. Per això, ha afegit, “hem de treballar pel futur, perquè els nostres recursos són limitats”.

 

També han parlat sobre quina determinació ha de tenir el Barça per créixer, i encara que tímidament, Bartomeu ha reconegut que al club no el convé “ser partidistes” en termes polítics. “Som un club català i catalanista. Volem que els socis siguin d’aquí, però per créixer hem de sortir a fora. El repte és com arribar a la gent”, ha dit el president. 

 

Pel que fa a la gestió de les estelades, ha dit Bartomeu que s’ha intentat arribar a un consens: “Ara ja hem fet totes les passes pertinents. Al TAS defensarem que la bandera estelada és una bandera legal”. Ha dit també que el club defensarà que la gent “vagi a l’estadi amb la bandera que vulgui”.

En defensa d’un model econòmic de club

Gay de Liébana ha plantejat quin paper ha de tenir el Barça davant els clubs que s’estan fent grans amb grans inversions de capitals estrangers. Bartomeu ha defensat el model del club blaugrana: “A mi m’agrada el nostre model, en què poden decidir les persones. Aquest caràcter democràtic és el que el fa gran”.

 

D’altra banda ha parlat sobre fonts d’ingressos, i d’entrada ha exposat la importància que tindrà en l’economia del club l’Espai Barça. “Pel que fa al matchday anem molt per darrere que els altres clubs grans del món”, ha indicat Bartomeu. “Per això l’Espai Barça és tan important. És una inversió molt gran, però generarà molts ingressos extres pel club”.

 

Drets de televisió? “El Barça ha fet un esforç per cedir els seus drets televisius”, ha dit Bartomeu. Ha reconegut però que la lliga espanyola està lluny dels ingressos televisius de la Premier League: “Jo sempre dic que la Premier League és el nostre rival, i ens hem d’acostar. Si no, ens trobarem que la competitivitat de la lliga cada vegada serà menor”. Ha recalcat però que també és important que els millors jugadors del món siguin a la lliga: “Per això els jugadors necessiten tenir seguretat jurídica”, ha afegit.

 

També ha parlat de la Masia i sobre el debat de si actualment funciona o no funciona. Ha dit que “no sempre hi ha bones collites”, però que l’important “és sembrar”. També ha indicat que que el model de joc “atrau” i que és un model que cal preservar: “No hem de fugir d’aquest model, d’aquesta manera de fer”.

 

Pel que fa a la massa salarial, ha reconegut que el Barça està “al límit”, ja que es destina per sobre del 65% dels ingressos a la massa salarial, quan el recomanable és entre 45% i 65%. Amb tot, ha dit que “ens ho podem permetre”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa