El Futbol Club Barcelona ha aixecat avui la copa del mundial de clubs, al derrotar el Santos brasiler per 0 a 4. Amb el títol aconseguit aquest diumenge l’entrenador de l’equip, Pep Guardiola, ja suma 13 títols des que va arribar a l’equip com a entrenador, d’un total de 16 que ha disputat. En ‘l’era Guardiola’ el Barça només ha perdut la final d’aquest mateix torneig fa dos anys, la Copa d’Europa de la temporada 2009-2010, on es va quedar a les semifinals davant d’un Inter de Milan entrenat per José Mourinho que es va alçar finalment amb el títol, i la Copa del Rei d’aquest any.

El Barça ha dominat tot el partit, que s’ha disputat al Japó, i ha superat a l’equip brasiler per 4 gols. A la primera part han marcat Lionel Messi (minut 16), Xavi Hernández (minut 23) i Cesc Fàbregas (minut 44). A la represa de la segona part, Messi ha marcat el segon gol del seu compte particular al minut 82. Aquesta és la segona copa del Munidal de Clubs que aixeca el Barça. Ja la va aconseguir fa dos anys amb Pep Guardiola també a la banqueta.

El FC Barcelona ha arribat enguany a aquesta competició arran de ser el guanyador de la Copa d’Europa, després d’imposar-se a la final al Manchester United. Abans de jugar la final del Mundial de Clubs, però, l’equip català va superar aquest dijous al Al Sadd per 0-4 en les semifinals.

Va ser en aquest partit quan David Villa es va trencar la tíbia esquerra, fractura de la qual serà operat aquest dilluns a Barcelona i que l’apartarà dels terrenys de joc durant uns mesos.Nou comentari