Món Esport
Aru salva una etapa enverinada
  • CA

Si Fabio Aru esperava un dia relativament tranquil, concentrat a resistir als previsibles atacs de Chris Froome en el tercer port de primera de l’etapa, s’ha trobat amb una ofensiva inesperada de Mikel Landa –company del britànic- des de l’inici que ha descol·locat a tothom. Ningú ho preveia perquè l’Sky mai havia actuat així en els anys triomfants del seu cap de files, enviant el basc cap endavant i provocant els dubtes d’Aru. L’italià l’ha deixat marxar i Landa, escapat amb Contador i donant-li relleus, ha arribat a fregar el mallot groc –ha tingut un avantatge de 2’45”, a 10 segons del liderat- davant la confusió general.

És que Froome no estava fi i l’Sky apostava per Landa? L’ambigüitat del moviment de l’Sky ha provocat un cert caos i finalment Aru i els grans favorits han reaccionat en el darrer col, el de Cagounous, i han entrat a 1’47” de Landa, quart a la meta darrera el guanyador, el francès Barguil –coincidint amb el 14 de juliol-, i Contador i Quintana. La curta distància de l’etapa, de només 101 km, ha ajudat a propiciar un guió espectacular, més propi del ciclisme antic, quan no hi havia equips comercials i cadascú decidia pel seu compte, que no de l’híper programació actual, amb els directors manant ordres des del cotxe.

 

Fos quina fos la intenció de l’Sky, Aru ha salvat la jornada, arribant a meta amb Froome, Bardet i Uran, i manté el liderat amb l’avantatge d’ahir -6 segons sobre el britànic, 25 al francès i 45 al colombià-, però Landa se situa cinquè a 1’07” i Quintana, recuperat, a 2’06”. Contador torna al top 10 tot i que encara a 4 minuts del primer. Així que el Tour queda molt obert quan encara resten els Alps i la contrarellotge de la penúltima etapa. El problema per a Aru és que no té equip per a la muntanya –avui s’ha quedat sense cap company de l’Astana des de les primeres rampes- i li pot ser complicat gestionar els atacs que rebrà. El ciclista sard està molt fort i ha demostrat serenitat en un dia enverinat, però l’Sky té ara dues bales per assetjar-lo: Froome i Landa. És la ronda francesa més comprimida i incerta dels últims temps.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa