Món Esport
Antepenúltima etapa del Dakar molt moguda
  • CA

L’antepenúltima etapa del Dakar ha finalitzat amb l’abandonament d’Ignacio Cornejo en motos, que ha cedit el primer lloc a Kevin Benavides, i el triomf en cotxes de Yazeed Al-Rajhi, mentre que Joan Barreda i Carlos Sainz han acabat segon i quart, respectivament.

La desena etapa del ral·li més exigent del món, una especial de 342 quilòmetres entre Neom i Al-Ula, ha provocat un canvi important en la categoria de motos, ja que Cornejo ha perdut qualsevol opció de triomf per culpa d’una caiguda quan liderava la prova. El xilè ha pogut reprendre la marxa i arribar fins a la meta perdent gairebé 18 minuts sobre Ricky Brabec, que ha aconseguit la seva segona victòria parcial, però després de sotmetre’s a un examen mèdic s’ha vist obligat a abandonar, per la qual cosa la baralla pel títol es quedarà en un mà a mà entre els seus companys d’equip.

El lideratge torna a les mans de Benavides, encara que aquest només compta amb 1.07 de marge sobre Brabec, mentre que Joan Barreda ocupa ara la quarta posició. El castellonenc ha finalitzat segon en l’etapa a 3.15 del guanyador Benavides i en la general es troba a 15.40 del lideratge. Més tranquil·la ha estat la jornada en la categoria de cotxes, en la qual el saudita Al-Rajhi ha agafat les regnes de l’especial des del quilòmetre 90 i ha posat rumb a la seva segona victòria d’etapa en aquesta 43a edició del Dakar.

Quant a la baralla pel títol, Nasser Al-Attiyah ha segellat la segona posició, però només ha pogut retallar-li 49 segons a Stéphane Peterhansel, tercer, mentre que Sainz ha finalitzat quart a 4.12 del vencedor. Quan falten dues etapes per decidir el nou campió, ja que Sainz cedirà el seu tron excepte desfeta dels dos màxims favorits, ‘Monsieur Dakar’ avantatja en 17 minuts al pilot de Qatar, mentre que el madrileny perd més d’una hora. Aquest dijous es disputarà la penúltima jornada, una especial de 511 quilòmetres entre Al-Ula i Yanbu.



Més notícies
Stéphane Peterhansel, durant una etapa del Dakar | Europa Press
Sainz s’acomiada del Dakar i Peterhansel s’apropa al títol
Notícia: Sainz s’acomiada del Dakar i Peterhansel s’apropa al títol
Comparteix
El pilot madrileny ja es troba a més d’una hora del francès
Higgins, durant el partit del Barça a la pista del Khimki rus | FC Barcelona
Triomf solvent del Barça a Rússia (75-87)
Notícia: Triomf solvent del Barça a Rússia (75-87)
Comparteix
El conjunt blaugrana assalta la pista del Khimki abans de visitar el CSKA de Moscou

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa