La Federació Internacional de Motociclisme (FIM) ha sancionat amb 18 mesos al pilot italià Andrea Iannone (Aprilia) pel seu positiu per esteroides en el passat Gran Premi de Malàisia, per la qual cosa el de Vasto, company d’Aleix Espargaró, no podria córrer ja fins a la temporada 2021, segons ha confirmat el seu equip aquest dimecres.

Iannone va donar positiu per una substància prohibida (dostranolona) després d’un control antidopatge en l’últim Gran Premi de Malàisia i va ser suspès provisionalment per la FIM. L’organisme l’ha castigat finalment amb aquests 18 mesos, encara que ha reconegut que l’italià no va cometre la infracció amb coneixement.

“Aprilia Racing pren nota de la mesura de la FIM que imposa divuit mesos de desqualificació a Andrea Iannone. Des d’una primera anàlisi de la sentència, s’observa amb satisfacció que s’ha reconegut l’absència total de voluntat i la naturalesa accidental de la ingesta d’esteroides, admetent, de fet, la tesi de la contaminació dels aliments, un fet que mai abans havia succeït”, ha assenyalat la fàbrica italiana.

Aquest aclariment obre, per a Aprilia, “noves possibilitats d’apel·lació” per al seu pilot, al qual donarà suport en el seu recurs davant el Tribunal d’Arbitratge Esportiu (TAS). L’equip ha lamentat la inconsistència del dictamen de la FIM que “reconeix de fet, encara que no l’ha absolt, la innocència d’Andrea Iannone”. “En el respecte als valors esportius que sempre han inspirat el seu negoci i que no brinden cap tolerància a les pràctiques prohibides per les normes, Aprilia Racing sempre ha reafirmat la plena confiança en el seu pilot i ho fa amb força renovada després d’aquesta sentència”, ha conclòs.

A l’espera que aquest recurs d’apel·lació prosperi davant el TAS, la sanció imposada a Iannone el deixaria sense poder córrer fins al 16 de juny de 2021, per la qual cosa es perdria tota aquesta temporada i obligaria el seu equip a buscar-li un substitut, sempre que el coronavirus permeti la disputa d’un Mundial que encara no ha començat.Més notícies

El Gran Premi d’Espanya de MotoGP, ajornat

Nova cita del Mundial de motociclisme posposada pel coronavirus

MotoGP ajorna un altre Gran Premi pel coronavirus

L’organització del Mundial anuncia l'ajornament del Gran Premi de l’Argentina fins a finals de novembre

Nou comentari