Món Esport
Amb mig Camp Nou en contra: la prèvia de la final de Copa
  • CA

Reis de copes: Són els dos equips que tenen més Copes del Rei a la vitrina, i aquest dissabte a la nit juguen la final del torneig. El Barça buscarà el seu 27è títol contra l’Athletic de Bilbao, que en té 23. En cinc anys catalans i bascos s’han enfrontat ja en dues ocasions a la final. Al seu torn, els culés jugaran la cinquena final en set anys.

Camp Nou: L’escenari sembla propici perquè el Barça aixequi el segon títol de la temporada, i camí del seu segon triplet de la història. Però el cert és que a l’estadi blaugrana -avui camp neutral- hi haurà més seguidors de l’Athletic que del Barça. El club blaugrana ha repartit aquest matí 30.000 cartolines per formar el mosaic del Barça a les graderies on s’ubicaran els seus seguidors. “Fent història” és la frase escollida. Van ser els propis jugadors de Luis Enrique els qui van demanar al president del club que la final es jugués a casa. Caldrà veure si el resultat és el desitjat.

Fam de títols: Tot i que el Barça ho ha guanyat tot els últims sis anys, la meitat de la plantilla blaugrana no té la Copa del Rei. De fet, només tres jugadors repetiran aquesta nit titularitat -a priori- respecte les altres dues finals contra els bascos (2009 i 2012): Piqué, Busquets i Messi. L’equip de Luis Enrique ha tingut més d’una setmana per preparar la final -va guanyar la Lliga fa 15 dies-, i té a tocar el segon títol de la temporada. Si ho fa, viatjarà la setmana que ve a Berlín amb la possibilitat de guanyar el triplet, en la final de la Champions contra la Juventus.


Com uns lleons
: L’Athletic ha omplert de seguidors bascos la ciutat de Barcelona des d’aquest divendres. La Fan Zone (a Montjuïc) és una marea vermella-i-blanca, i l’afició confia en els jugadors d’Ernesto Valverde per donar la sorpresa i superar el conjunt català. Els bascos tenen labaixa de Muniain (lesionat) i de De Marcos (sancionat), i tenen en el davanter Aduriz la principal arma per fer mal a la porteria que aquesta nit defensarà el porter de la Copa, Ter Stegen.

Tota l’artilleria: Al seu torn, Luis Enrique podrà disposar de l’equip de gala, amb l’alemany a la porteria i Suárez completant el trident atacant, amb Messi i Neymar, ja que finalment l’uruguaià s’ha recuperat a temps d’una petita lesió. Els centrals previsiblement seran Piqué i Mascherano, però cal tenir en compte que el tècnic asturià va triar el francès Mathieu en els dos partits de Lliga contra l’Athletic (2-0 al Camp Nou i 2-5 a Bilbao). Per cert, en el partit disputat al nou San Mamés es va poder veure una de les primeres grans actuacions de Suárez, que va fer un golàs i una assistència. S’espera que el mig del camp l’ocupin Busquets, Rakitic i Iniesta.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa