Món Esport
Adéu a la Federació Espanyola
  • CA

Cinc clubs catalans de bowling han decidit passar a l’acció i abandonar les competicions estatals farts del “menyspreu de la Federació Espanyola, que ara ja actua amb mala fe”, segons ha explicat el president de la Federació Catalana de Bitlles i Bowlin, Joan Ricart.

Els equips que s’han retirat competien a la Divisió d’Honor femenina de bitlles i a la Primera Divisió masculina.  No es descarta que aquestmateix camí el segueixin  11 clubs catalansmés que competeixen en altres categories estatals. Si això es confirma, la federació perdria el 44% dels equips.

Els equips catalans denuncien un tracte de menyspreu per part d’una federació, la Febolos, que no amaga la seva actitud de revenja des que la Federació Catalana de Bitlles i Bowling va ser admesa en la Internacional i va començar a competir en tornejos oficials.

La gota que ha fet vessar el vas, segons publica el diari Avui,  ha estat un canvi de seu de la competició. Les Lligues estatals de bowling es juguen en quatre concentracions dels equips en quatre ciutats, per abaratir despeses. A l’agost la Febolos va establir un calendari, referendat per dues circulars més de la mateixa Federació, però aquest va ser posteriorment alterat “fora del conducte habitual, que és la comissió delegada, per decisió del president José Luis Boto”, segons explica Ricart.

En un burofax, que forma part de la documentació creuada entre Madrid i Barcelona, la Federació Espanyola afirma, en relació als sobtats canvis de seu, que “la Federació Catalana ha iniciat un procés de separació perjudicant greument l’esport de les bitlles de tot el territori espanyol i, per tant, intentem compensar al màxim aquesta falta de solidaritat i recolzament que des de la Federació Catalana s’està tenint amb la resta d’Espanya”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa