Món Esport
A un pas de la glòria, la gran final en 5 claus
  • CA

1. Tots a punt: El Barça arriba a Berlín amb tots els jugadors en plena forma i sense cap lesionat ni sancionat. Això, sens dubte, és mèrit de Luis Enrique i el seu staff, capaços d’haver regulat els seus homes fins a l’últim partit de la temporada i amb opcions d’aconseguir el màxim. Falta només un pas perquè el Barça toqui la glòria i reediti el triplet del 2009. Seria el primer club en fer-ho. Qui ho hagués dit per Nadal, amb dubtes per tot arreu, però el conjunt ha anat clarament de menys a més i es planta pletòric a la finalíssima. En el mateix estadi on Owens, el 1936, i Bolt, fa un parell d’anys, van fer història en l’atletisme.

2. “Buscarem la pilota”: Luis Enrique té clar que vol un Barça protagonista, “que busqui la pilota, defensi bé i sobretot ataqui millor”. El tècnic asturià alinearà l’onze de gala. És a dir: Ter Stegen; Alves, Piqué, Mascherano, Alba; Busquets, Rakitic, Iniesta; Messi, Suárez i Neymar. Des de la derrota d’Anoeta, el pla és de calaix. S’espera el millor de Messi, en estat de gràcia i havent resol els problemes amb Luis Enrique. Aturar els davanters Tevez i Morata, i no permetre que el seu centre del camp mani, són els objectius barcelonistes.

3. Història Barça-Juve: Recordat són els quarts de final de la Copa d’Europa del 1986, amb un gol de Julio Alberto des de fora de l’àrea a l’anada i un altre amb l’orella d’Archibald a Delle Alpi. El Barça va passar a semifinals i, tombat als penals el Goteborg, després a la malaurada final de Sevilla. L’altre enfrontament, el 2003, a quarts de final altre cop, un gol de Zalayeta a la pròrroga va eliminar els blaugranes al Camp Nou. Eren les darreres fuetades de l’època negra del club, amb Reyna de president després de la dimissió de Gaspart.

4. Només 2 Champions: El rei de Lligues a Itàlia, dominador clar, només ha aixecat dues vegades l’orelluda i una en condicions dramàtiques, a Heysel el 1985, just ara fa 30 anys, on van morir centenars d’aficionats a les graderies per excés de gent. Llavors el líder era Platini. El segon títol va ser el 1996, contra pronòstic, contra l’Ajax imperial de Van Gaal. Però la fiabilitat de la Viecha Signora al seu país es converteix en el contrari a Europa. Ha perdut les tres últimes finals, el 1997, el 98 i el 2003.

5. Chiellini, baixa: La Juve té una absència de pes: el central Chiellini, el seu millor defensor, que està lesionat. El seu relleu, previsiblement, serà Berzagli. És l’equip que menys gols ha encaixat a la Champions. Però això té més a veure amb tot el conjunt que no amb la seva última línia. El migcamp amb Pirlo, Pogba –la gran estrella- i Arturo Vidal és temible, molt complert i complementari, i aquí és on la Juve mirarà de controlar el partit. I, per descomptat, menció especial per al porter Buffon, de 37 anys, una llegenda en actiu. Va guanyar el Mundial 2006 precisament a Berlín, va baixar per corrupció de la Juve a la Serie B –i no va marxar- aquell mateix any i ara, altre cop a Berlín, pot guanyar la seva primera Copa d’Europa.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa