Món Esport
Sergio Ramos hauria incomplert dues vegades les normes antidopatge
  • CA
Sergio Ramos, durant el partit contra el Viktoria Plzen
Sergio Ramos, durant el partit contra el Viktoria Plzen | FILIP SINGER / EFE

Football Leaks torna a la càrrega amb noves informacions comprometedores: Sergio Ramos hauria incomplert les normes d’antidopatge de la UEFA en dues ocasions, primer en la final de la Champions League 2016/17, contra la Juventus de Torí, i després en un partit de la Lliga Santander 2017/18 contra el Màlaga. Segons el mateix mitjà, el central andalús del Reial Madrid és el futbolista que, el passat 2 de novembre, van anunciar que havia protagonitzat algunes irregularitats amb el dopatge.

 

Les informacions, publicades per Mediapart i Der Spiegel (mitjans que formen part de la xarxa de Col·laboracions d’Investigació Europea) assenyalen que, un dia després que el Madrid guanyés la dotzena Lliga de Campions, la mostra de 110 mil·lilitres d’orina que va arribar a un laboratori austríac va detectar traces de dexametasona, un preparat de cortisona que té un efecte antiinflamatori i que es troba en la llista de substancies prohibides de l’Agència Mundial Antidopatge. Un membre de la unitat antidopatge de la UEFA es va posar en contacte, per demanar-li explicacions, amb Ramos. Aquest va aconseguir convèncer el primer amb una explicació de quatre línies (basada en un tractament dirigit pel cos mèdic del seu club) que va finalitzar amb un “Espero que això aclareixi totalment la situació”.

 

Com a conseqüència de tot plegat, la UEFA va donar per vàlides les explicacions del futbolista del Madrid i va decidir arxivar el cas. Ara, no obstant això, Football Leaks ha revelat que els problemes de Ramos amb el dopatge no van acabar allà, ja que el central andalús també hauria violat el protocol després d’un partit de Lliga contra el Màlaga, corresponent a la temporada 2017/18.

 

El Madrid nega les informacions

 

El Reial Madrid, per la seva banda, ha sortit en defensa del seu capità amb el següent comunicat: “En relació a la informació publicada per Der Spiegel referent al nostre capità Sergio Ramos, el club manifesta el següent: 1. Sergio Ramos mai ha incomplert la normativa de control antidoping. 2. La UEFA va sol·licitar informació puntual i va tancar l’assumpte referit immediatament, com és habitual en aquests casos, després de la verificació dels propis experts de l’Agència Mundial Antidopatge, i de la pròpia UEFA. 3. Sobre la resta del contingut de l’esmentada publicació, el club no es pronuncia davant l’evidència de l’insubstancial de la mateixa”.

 

 

La UEFA defensa Ramos

 

D’altra banda, la UEFA també ha negat les irregularitats en els controls antidopatge de Sergio Ramos. Una carta del director de l’Agència Mundial Antidopatge ha assegurat que aquests compleixen totes les normes i ha explicat que la polèmica es deu a una confusió en el nom del tractament mèdic emprat. Sempre segons el mateix text, els metges del Reial Madrid van informar que el central andalús s’estava sotmetent a un tractament que incloïa dexametasona.

 

Cal destacar que ni l’AMA ni la FIFA, entitats que tenen dret a apel·lar les decisions preses per la UEFA vinculades en aquest assumpte, van presentar cap recurs pel cars. A més, l’Agència Mundial Antidopatge ha confirmat que el tractament es va fer seguint les pautes establertes en el codi protocol·lari.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa