Món Esport
Els ultres del Madrid, en una pancarta: “Ana Frank és de l’Atlètic”

El grup de seguidors radicals del Reial Madrid, els Ultras Sur, han estat notícia durant les darreres hores per una pancarta que van exhibir a les rodalies del Santiago Bernabéu en la prèvia del derbi de Copa que l’equip blanc va guanyar a l’Atlètic de Madrid. Una pancarta desagradable, vergonyosa i que denota la ideologia d’extrema dreta d’aquesta agrupació i, alhora, el seu antijudaisme.

Concretament, van exhibir una pancarta que incloïa la imatge d’Ana Frank, la famosa adolescent alemanya i jueva que va morir en un camp de concentració nazi l’any 1945, durant l’Holocaust, i que va transcendir pel diari que va escriure i que a posteriori es va publicar. A sobre del seu rostre, en la pancarta dels Ultras Sur, hi havia el text Ana Frank es del Atleti, i dins de la seva figura, el logo del Frente Atlético. Per tant, s’ha utilitzat la figura d’Ana Frank per fer una burla.

El Frente Atlético també ha estat notícia per un fet vergonyós

El Frente Atlético és, precisament, el grup de seguidors radicals de l’Atlètic de Madrid. També ha estat notícia en la prèvia del duel de quarts de final de la Copa. En el seu cas, els matalassers van penjar una pancarta molt grossa en un pont, davant de la Ciutat Esportiva de Valdebebas, on s’entrenen els jugadors entrenats per Carlo Ancelotti, amb el text Madrid odia al Real, tot penjant un ninot que simbolitzava Vinicius Jr, un dels futbolistes del conjunt rei d’Europa.

Els Ultras Sur tenen prohibida l’entrada al Santiago Bernabéu

Tot i que totes dues agrupacions són molt semblants en termes d’ideologia i de violència, hi ha una gran diferència. Mentre que la junta directiva continua permetent al Frente Atlético la seva entrada als partits en el Nuevo Metropolitano i la seva presència en els entrenaments a Majadahonda, la del Reial Madrid ha vetat la presència dels Ultras Sur a tot arreu.

L’any 2013, el president merengue, Florentino Pérez, va prohibir l’entrada d’aquests ultres a l’estadi, després d’una baralla entre ells i altres aficionats, i l’any següent va prohibir també tota la simbologia relacionada amb el grup dins del recinte.

Els Ultras Sur del Madrid, a la sortida del Santiago Bernabéu | Ultras Sur
Els Ultras Sur del Madrid, a la sortida del Santiago Bernabéu | Ultras Sur

Malauradament, la figura d’Ana Frank ja havia estat utilitzada anteriorment en el món del futbol, per part d’aficionats ultres, per menysprear els seus rivals. A Catalunya, l’any 2019, ultres del Reial Club Deportiu Espanyol van enganxar a Montilivi, estadi del Girona Futbol Club, adhesius amb la cara de l’adolescent vestida amb la samarreta del Futbol Club Barcelona. Abans, l’any 2017, ultres de la Lazio van fer el mateix a l’estadi de la Roma, amb la samarreta vermella i taronja.



Més notícies
El Frente Atlético, en arxiu | @FA82Oficia
La vergonyosa amenaça dels ultres de l’Atlètic a Vinicius abans del derbi
Notícia: La vergonyosa amenaça dels ultres de l’Atlètic a Vinicius abans del derbi
Comparteix
El Frente Atlético ha penjat d'un pont un ninot que simbolitza el jugador madridista
Vinicius celebra el gol contra l'Atlètic al derbi de Copa | Europa Press
Vinicius torna a ballar davant les amenaces dels ultres de l’Atlètic
Notícia: Vinicius torna a ballar davant les amenaces dels ultres de l’Atlètic
Comparteix
El davanter brasiler ha marcat un dels gols del derbi i la seva celebració ha tornat a ser polèmica
Els radicals tornen als estadis: 150 Ultras Sur a Mestalla
Notícia: Els radicals tornen als estadis: 150 Ultras Sur a Mestalla
Comparteix
El conjunt valencianista els va situar amb els 500 socis del Reial Madrid, una decisió que va molestar l'entitat blanca
Detinguts quatre membres d’Ultras Sur per amenaçar executius del Reial Madrid
Notícia: Detinguts quatre membres d’Ultras Sur per amenaçar executius del Reial Madrid
Comparteix
José Luis Sánchez i Manuel Redondo van denunciar els fets davant la Policia Nacional

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa