Món Esport
L’estripada de Courtois contra la Pilota d’Or per la seva posició final

Thibaut Courtois va ser un dels triomfadors de la nit de dilluns, en la gala de la Pilota d’Or celebrada a París. El porter del Reial Madrid es va endur el trofeu Lev Yashin que l’acredita com el millor porter de la temporada passada, i amb total justícia. Ell va ser un dels principals artífexs del doblet dels blancs. Tot i això, en el premi més prestigiós va tenir una gran decepció. Malgrat el seu gran rendiment, va quedar en la setena posició. I això va fer que, un cop acabada la gala, carregués contra el guardó i el seu funcionament.

Al micròfon de Televisión Española, el belga es va desfugar, tot evidenciant la seva decepció. Preguntat per la possibilitat de guanyar la Pilota d’Or algun any, ho ha negat: “La veritat és que ho veig impossible. Evidentment Benzema se la mereix, i tots estem d’acord amb això. Però després d’un any que jo he jugat com a porter, que guanyes la Champions, guanyes la Lliga, jugues la final de la Champions, la qual el teu equip guanya gràcies a les teves aturades, i només en quedes setè… significa molt”.

Courtois, que va guanyar també el trofeu al millor porter del Mundial de 2018, ha anat més enllà: “Però al final, les votacions no tiren per als porters. Que es pot entendre… Al final, crec que dins del Top-10 no hi havia cap defensa. A banda de porters, no parlem de defenses. I és una mica el que passa. És una mica difícil, però bé, almenys han inventat el trofeu de millor porter. Jo crec que cada any un porter és més important a l’equip, i es nota. Cal jugar des del darrere, cal fer les aturades, cal jugar com a lliure… tant de bo algun any arribem, i seguirem lluitant-hi”.

Un debat cada vegada més sonor, que ha provocat la creació del premi Lev Yashin

El porter, doncs, ha avivat un debat que en moltes ocasions s’ha generat en torn a la designació del guanyador de la Pilota d’Or. Hi ha qui diu que el més important al futbol són els gols o, en definitiva, les accions ofensives. De fet, per aquest motiu al rànquing dels fitxatges més cars de la història la majoria de noms són de davanters. Els clubs paguen més diners per homes ofensius, i això significa que els valoren més.

Però la reflexió de Courtois no deixa de ser interessant. Al cap i a la fi, sense la seva gran actuació a la Champions i especialment a la final de París, probablement el Madrid no tindria la catorzena Champions al seu museu. L’única vegada que un porter ha guanyat la Pilota d’Or va ser la de l’any 1963, quan precisament el rus Lev Yashin, que dona el nom a l’actual premi del millor porter, el va rebre. De fet, aquest premi s’ha inventat per donar una valoració particular i merescuda als porters.

Thibaut Courtois, jugador del Madrid | Europa Press
Thibaut Courtois, jugador del Madrid | Europa Press

Pel que fa als defenses, només hi ha tres guanyadors: els alemanys Franz Beckenbauer (1972 i 1976) i Matthias Sammer (1996), i l’italià Fabio Cannavaro (2006). L’últim cop que un defensa va estar a prop de rebre’l va ser l’any 2019, quan el neerlandès del Liverpool Virgil van Dijk va ser superat només per Leo Messi i per tant va ser Pilota de Plata. I en termes de porters, l’alemany Manuel Neuer va quedar tercer a la Pilota d’Or de 2014, per darrere de Cristiano Ronaldo i del mateix Messi.



Més notícies
Alexia Putellas, guanyadora de la Pilota d'Or 2022 | FC Barcelona
La reina Alexia XI prolonga la seva monarquia: segona Pilota d’Or
Notícia: La reina Alexia XI prolonga la seva monarquia: segona Pilota d’Or
Comparteix
A més, Benzema rep el guardó de la categoria masculina després d'una temporada estratosfèrica
Alexia Putellas, amb la Pilota d'Or | FC Barcelona
Alexia reparteix a tort i a dret durant la gala de la Pilota d’Or
Notícia: Alexia reparteix a tort i a dret durant la gala de la Pilota d’Or
Comparteix
La jugadora del Barça ha enviat un dard enverinat a la RFEF i ha reivindicat el futbol femení
Alexia Putellas, amb la Pilota d'Or | FC Barcelona
Onada d’odi de l’espanyolisme contra la gala de la Pilota d’Or
Notícia: Onada d’odi de l’espanyolisme contra la gala de la Pilota d’Or
Comparteix
France Football va posar "Mollet del Vallès, Catalonia" durant la presentació del vídeo d'Alexia Putellas
Guardiola i Ancelotti, durant l'últim City-Madrid | Europa Press
Guardiola amarga la nit somiada de Florentino i el madridisme
Notícia: Guardiola amarga la nit somiada de Florentino i el madridisme
Comparteix
Els seguidors del club blanc s'han quedat de pasta de moniato quan han vist que el City era escollit millor equip del món a la gala de la Pilota d'Or

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa