El Reial Madrid s’adorm i perd el liderat del grup (3-3)

Tal i com li va succeir al Barça a Manchester, el Reial Madrid ha patit les conseqüències d’adormir-se durant un partit de Lliga de Campions. Encara que sigui la ventafocs del grup, el Legia de Varsòvia forma part del selecte grup de 32 clubs europeus que disputa la Champions League i, per tant, està capacitat per crear perill a qualsevol equip si se li donen espais i possibilitats de generar ocasions de gol. Havent deixat pràcticament sentenciat l’enfrontament a la primera part, els polonesos han aconseguit remuntar un 0-2 en contra i, finalment, han acabat prenent-li un punt que pot acabar essent clau per a la primera posició del grup (3-3).

El Reial Madrid no ha estat a l’altura d’un partit de Champions. Sobretot durant una segona part en la qual el Legia se l’ha cruspit en contraatacs que han deixat fulminada la defensa blanca, encara tova i vulnerable davant equips que li proposen futbol ofensiu. Els gols de Gareth Bale -espectacular- i Karim Benzema en els primers 35 minuts han mostrat l’eficàcia d’un bon Reial Madrid, d’un equip que ha aterrat a Polònia disposat a deixar sentenciada la classificació per als vuitens de la màxima competició europea.

Però calcant la dinàmica del Barça a l’Etihad Stadium de Manchester, aquest dimarts, els blancs s’han estavellat contra la seva pròpia irregularitat i contra una ansietat que s’anava fent més gran a mesura que passaven els minuts i Cristiano Ronaldo no aconseguia el seu gol. Davant la desesperació del portuguès, el Legia ha aconseguit remuntar un partit que semblava impossible. Primer ho ha fet amb un gran gol de Odjidja-Ofoe, a pocs minuts per acabar la primera part (idèntic al City-Barça) i, després, certificant la remuntada amb dos gols més, obra de Radovic -amb error de Keylor Navas inclòs– i Moulin, aquest darrer, mancant vuit minuts pel final.

Però el Reial Madrid no mor tan fàcilment i, després d’una sèrie de rebots, Mateo Kovacic ha aconseguit empatar amb un xut creuat que ha fet justífica a la intensitat blanca i a la decent primera part dels madridistes. Una pilota al pal quan passaven tres minuts del temps reglamentari hagués pogut donar la victòria al Madrid, però aquesta vegada els de Zinedine Zidane han acabat regalant dos punts importants en la lluita per la primera plaça. De moment, el Borussia Dortmund serà primer de grup.