Món Esport
El Reial Madrid aixeca el seu tercer Mundial de Clubs (1-0)
  • CA

El Reial Madrid ha igualat el Barça al capdavant de la classificació dels títols mundials. Amb la victòria sobre l’equip brasiler del Gremio (1-0) en la final, amb un gol de falta de Cristiano Ronaldo, els de Zinedine Zidane han aixecat el seu tercer Mundial de Clubs i el segon consecutiu a l’estadi Zayed Sports d’Abu Dhabi, la capital dels Emirats Àrabs Units, després de guanyar-lo la temporada passada al Japó.

El guanyador de la Champions League d’aquest any ha fet valer la seva etiqueta de favorit per vèncer amb solvència un conjunt que, a diferència de l’Al Jazira local en les semifinals, no ha causat problemes defensius a l’equip blanc, molt concentrat i ben situat a la gespa per evitar els contraatacs dels brasilers, que han centrat els seus esforços en aturar les capacitats ofensives del Reial Madrid i a protegir la seva pròpia àrea dels atacs sempre temibles dels futbolistes mdaridistes.

 

El conjunt merengue ha dominat clarament la possessió de l’esfèrica, ha mantingut Gremio tancat al seu propi camp i ha generat futbol a través del lideratge de Luka Modric i Isco Alarcón, autèntics motors de l’equip europeu, però ha disposat de ben poques ocasions clares de gol. Únicament un llançament de falta de Cristiano, que ha sortit fregant el travesser, i un xut de Modric al pal han estat les oportunitats importants dels blancs, que han agraït un error defensiu que els ha facilitat la victòria.

Un mal llançament de Cristiano Ronaldo, potent però a l’alçada de la tanca defensiva, ha estat definitiu. Els quatre homes de la muralla s’han obert i la pilota ha passat com una bala pel mig, fent impossible l’estirada del porter Marcelo Grohe, absolutament indignat amb l’acció dels seus companys i que no ha pogut reaccionar a temps per aturar el xut. Ni amb el marcador en contra, Gremio ha tingut la intenció d’espolsar-se les puces de sobre i atacar l’àrea blanca. El Madrid ha mantingut pacientment la possessió, ha fet circular la pilota amb criteri i ha tancat un títol que l’iguala al Barça com un dels dos clubs amb més trofeus mundials.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa