El Madrid es complica la Lliga i dóna aire al Barça (2-1)

La Lliga es posa cap per avall. Tot i el mal futbol protagonitzat pel Barça, el Reial Madrid s’ha deixat tres punts pel camí que poden servir, i molt, al conjunt barcelonista per recuperar l’esperança i aixecar el vol a la competició estatal. Els blancs han caigut a Mestalla (2-1), davant un València en plena ascensió, i ho han fet gràcies a deu minuts inicials de bogeria on els valencianistes s’han menjat els visitants en dos contraatacs letals.

Simone Zaza, amb un estratosfèric gol a la mitja volta, i Fabián Orellana, en una contra finalitzada amb un xut que ha passat per sota les cames de Keylor Navas, han situat un 2-0 molt difícil de remuntar per un equip que, tot i la patacada, no ha jugat malament a futbol. Els de Zinedine Zidane han dominat la pilota durant els 90 minuts de partit, han tancat el València a la seva àrea i han tingut ocasions suficients per capgirar el marcador, però entre la bona defensa local i el porter Diego Alves, el Reial Madrid s’ha estampat contra un mur inexpugnable.

El gol de Cristiano Ronaldo, a pocs instants pel descans, ha donat aire a un Madrid que s’ha cregut la possibilitat de remuntar. El portuguès s’ha enlairat per sobre de tots i ha rematat de cap una bona centrada de Marcelo per situar el 2-1 al marcador i posar en tensió un Mestalla que ja tenia coll avall el descans i la victòria per dos gols de diferència.

Però la segona part no ha estat la definitiva pel Madrid. Els blancs han tingut un domini aclaparador, han tancat el València des del primer minut a l’àrea i han penetrat la zona de perill en moltíssimes ocasions. Però no han tingut èxit i han donat la possibilitat als locals de buscar, fins i tot, alguna contra que els donés el gol de la sentència.

L’àrbitre, però, no ha permès que el València tingués més opcions per aixamplar la distància. De Burgos Bengoetxea ha perdonat fins a dos penals al Reial Madrid. El primer, de Carvajal sobre Zaza, per una empenta que ha desplaçat el futbolista italià quan es disposava a rematar davant Keylor Navas. I el segon, de Sergio Ramos sobre Munir El Haddadi, en una trepitjada a la línia de l’àrea que l’àrbitre ha hagut de veure: era a dos metres de l’acció i en un angle perfecte.

Tot i l’ajut, i després de bolcar-se sobre la porteria de Diego Alves amb, fins i tot, Sergio Ramos com a davanter centre, el Madrid no ha pogut empatar i deixa la Lliga oberta, amb el Barça a tan sols un punt i amb una oportunitat única per ampliar la distància desaprofitada.