Món Esport
El Bernabéu acollirà la final de la Copa Libertadores
  • CA

Ja és oficial: la final de la Copa Libertadores entre River Plate i Boca Juniors, que ja s’ha ajornat en fins a dues ocasions, es disputarà a Espanya, més concretament a Madrid, al Santiago Bernabéu, el 9 de desembre a les 20.30 h, un cap de setmana on el Madrid juga a Osca i el Rayo al camp del Betis. Aquell cap de setmana l’Atlètic sí que juga a casa, al Wanda Metropolitano davant l’Alabès. La candidatura blanca ha superat a la d’altres opcions com Miami, Doha o Asunción. Serà un partit declarat d’alt risc, ja que hi podran assistir aficionats de tots dos conjunts. Es vendran 40.000 entrades físicament a Espanya i altres 40.000 a l’Argentina que s’hauran de comprar en línia i portar-les des d’allà. És a dir, que cap seguidor podrà sortir des de l’Argentina sense entrada. 

 

La FIFA ha demanat ajuda a la RFEF, a la vista que la Confederació Sud-americana no era capaç d’arribar a un acord amb els clubs pel que fa a la seu on disputar el partit. La idea de portar la Libertadores a Espanya ha agradat, i compta amb el vistiplau del president de la CONMEBOL, Alejandro Fernández, el president argentí, Mauricio Macri, i el president de la RFEF, Luis Rubiales, que ha facilitat les gestions per posar a la seva disposició el camp blanc. Fins i tot el president de la FIFA, Gianni Infantino, dóna per bona la notícia, fins al punt que ha dit que intentarà acudir al partit. El govern espanyol, a través del CSD, també va donar el seu vistiplau.

 

Aquesta mateixa tarda s’han iniciat converses entre representants de la delegació del govern espanyol a Madrid, de la Policia Nacional i del Reia Madrid per tal de preparar el dispositiu de seguretat que requerirà aquest partit. El partit, en primera instància, es va ajornar pel bombardeig de pedres i objectes a l’autocar de Boca Juniors, els jugadors del qual van patir algunes lesions, també pels gasos que van tirar els policies per dispersar els seguidors de River. 

 

Es dóna la circumstància que el conjunt blanc no ha posat cap trava a acollir aquest partit malgrat que en els últims cinc anys ha prohibit disputar la final de la Copa del Rei al seu estadi. 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa